El Centre d’Estimulació primerenca de Xàtiva amplia les seues instal·lacions

Està previst la construcció d’una sala multiusos i dues noves aules

L’Ajuntament de Xàtiva ha informat de que el centre d’Estimulació Primerenca, situat al carrer Músic Fayos 20, preveu una ampliació en la que tindrà lloc la realització d’una sala multiusos i de dues noves aules, a més d’adequar la resta d’espais i la millora de l’accessibilitat.

El projecte d’ampliació, que està desenvolupant l’arquitecte municipal, incorporarà a aquest Centre l’espai que havia estat cedit a Aspromivise, associació que realitza ja alguns dels seus tallers i activitats al Centre Social Joventut, Oci i Cultura (JOC) d’Abú Masaifa. La regidoria de Benestar Social també ha destacat que s’ampliarà l’horari del servei i el nombre de professionals a disposició de les famílies.

El Centre dona servei a localitats de 4 comarques

El Centre d’Atenció Primerenca de Xàtiva, que porta més de setze anys en funcionament, ofereix tractament assistencial i preventiu a xiquetes i xiquets amb problemes de desenvolupament o risc de patir-los per causes d’origen prenatal, perinatal o postnatal. Els usuaris procedeixen de comarques com ara la Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i les poblacions més properes de la Ribera Alta.

Durant el passat any 2019 es van atendre un total de 142 xiquetes i xiquets, dels quals 58 es van incorporar al centre el darrer any mentre que la resta ja rebia tractament anterior. Per a tal fin es va ampliar la plantilla de treballadors amb una terapeuta ocupacional i una psicòloga a mitja jornada, a més d’un conserge.