El Centre de Salut de Sueca comptarà amb servei de quiròfan i mamògraf

El projecte de reforma contempla una inversió de 1,7 milions d’euros per a les obres.

 

Sueca comptarà en breu amb un Centre de Salut renovat i ampliat. Així ho va anunciar ahir el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, qui ha volgut visitar la localitat per a presentar personalment, junt a l’alcalde, Dimas Vázquez, el projecte que comptarà amb una inversió a la ciutat de 1,7 milions d’euros per a les obres als quals s’afegirà el cost de tot el material dotacional per a les noves dependències, entre elles un servei de mamografies.

Al llarg de la legislatura, han sigut diverses les visites de la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, al Centre de Salut de Sueca, a petició de l’alcalde, qui li ha mostrat la urgència d’invertir en les instal·lacions necessitades de reformes per la seua antiguitat, i d’una ampliació per a dotar-les de nous espais que oferisquen més serveis a la ciutadania. Ara, es farà realitat en el termini previst d’un any.

“Es tracta d’un projecte que l’alcalde Dimas Vázquez ve reivindicant des de fa anys i que per fi veu la llum. Consistirà en l’ampliació i reforma de la planta baixa i del segon pis, de tal manera que s’incrementarà el nombre de consultes en 16, sent una d’elles per a un mamògraf, molt important des del punt de vista assistencial perquè evitarà que gran part de la ciutadania s’haja de desplaçar a un altre lloc”, ha explicat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, qui ha anunciat que es dotarà al Centre també d’un quiròfan per a cirurgia menor que permetrà intervencions que no necessiten estada hospitalària i que, a vegades, pateixen una gran demora; i d’un ascensor nou que permetrà també l’ús de lliteres, etc. i, per tant, facilitarà l’accés de ciutadans amb problemes de mobilitat.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha mostrat la seua satisfacció i agraïment per la visita del conseller i altres càrrecs de la Conselleria, “per a anunciar l’ampliació i millora del nostre Centre de Salut. Quan vam començar la legislatura i, especialment arran de la pandèmia, vam veure la necessitat d’ampliar els serveis a la ciutadania i així ho vam plantejar a la Conselleria. He estat en contacte des de l’inici, de manera contínua, amb la secretària autonòmica per a fer el seguiment de com anava el projecte que afectava la nostra ciutat. Al principi, tenia un volum més reduït però, a força d’insistir, hem aconseguit ampliar-lo amb un miniquiròfan i el servei de mamografia, una de les meues principals peticions. En un any, podrem tindre ací a Sueca tots estos nous serveis per a millorar la qualitat de vida de la nostra ciutadania”.

Nous serveis a la ciutat

El projecte preveu dotar al Centre d’una sala de cirurgia menor, amb un quiròfan per a unes certes patologies, i una sala de mamografia amb tomosíntesi. Això permetrà reduir els temps d’espera i evitarà desplaçaments fins a l’Hospital de la Ribera. El nou quiròfan, que permetrà realitzar procediments quirúrgics i intervencions senzilles, estarà situat en la segona planta, en l’espai que ocupa actualment el gimnàs de rehabilitació, que, tal com contempla el projecte de reforma, es reubicarà en la planta baixa de l’antic centre d’especialitats amb la finalitat de millorar l’accés dels pacients.

Per la seua part, també en la segona planta, s’habilitarà una sala de mamografia, que inclourà una cabina de preparació de la pacient i que albergarà un avançant mamògraf amb tomosíntesi i amb guia de biòpsia. Així mateix, el projecte de reforma contempla habilitar 16 noves consultes mèdiques, 8 per a Medicina de Família i Infermeria i 8 per a diferents especialitats mèdiques.

Junt al conseller i la secretària autonòmica, han acudit a Sueca la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris; i la directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona. També han acudit la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster; i la resta del seu equip directiu. Per la seua part, en el Centre de Salut els esperaven els coordinadors Mèdic, José Alfredo Franco, i d’Infermeria, José Pascual Ribera; i una gran representació de la corporació municipal.

Prèviament a la visita al Centre de Salut, el conseller ha visitat l’Ajuntament on ha signat en el Llibre d’Or de la ciutat.