David Segarra obri ‘La Luciole’ a Xàbia, on reuneix decoració artesanal i única de tallers valencians, França i Portugal

L’artista bolca els seus anys d’experiència en aquest local en el qual preval la qualitat de la producció europea

L’artista i decorador de Xàbia David Segarra, de 42 anys, va inaugurar este divendres un espai on bolca els seus anys d’experiència viatjant pel món per a comprar materials, coneixent cultures i textures en un projecte únic: “La Luciole’. Es tracta d’una botiga de decoració en el centre de Xàbia, en Principe d’Astúries 1, on ofereix peces pràcticament úniques i concebudes per a aquest negoci.

Segarra, que porta dècades realitzant projectes de decoració per tota Espanya, treballant en el món de l’art -és llicenciat en Belles arts al Campus d’Altea de la Miguel Hernádez- i realitzant exposicions en diferents punts d’Europa, a més de participant en esdeveniments culturals ha fet el pas d’establir a Xàbia un local on “tot el que es trobe siga artesania”.

En ‘La Lucuiole’ es fa un homenatge als tallers tradicionals. Tots els seus productes són valencians, espanyols, de França o Portugal i realitzats amb materials reciclats alguns, els elements de vidre per exemple, o de la forma més artesanal possible. “Hem arribat a acords amb tallers que estaven a punt de tancar per falta de relleu generacional, amb la finalitat de mantenir-los oberts i oferir els seus productes”.

La botiga de Segarra ofereix antiguitats, des del segle XVII a l’actualitat; ceràmica de Portugal, sabons naturals, pantalles i teles, tot això realitzat en tallers, alguns tan pròxims com l’Olleria a València i, evidentment, de la Maria Alta.