Cullera reforça el reciclatge de vidre durant la temporada estival

L’Ajuntament i 180 establiments d’hostaleria de la localitat participen un any més en la campanya ‘Bandera Verda’ de Ecovidrio

L’Ajuntament de Cullera i 180 establiments hostalers de la ciutat s’han adherit un any més a la campanya ‘Bandera Verda’ de Ecovidrio, una iniciativa que té com a objectiu distingir l’esforç de restaurants, bars i quiosquets i l’activisme local de municipis costaners per a lluitar contra el canvi climàtic.

Cullera competirà juntament amb altres 39 localitats de la Comunitat Valenciana per a fer-se amb la Bandera Verda, premi que es concedeix al municipi que aconseguisca incrementar de manera més eficaç el volum de reciclatge a través de diferents mesures. La competició vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge, la separació i la recollida selectiva.

«A l’estiu es consumeix un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler. Per a una localitat com Cullera que incrementa la seua població a l’estiu de manera exponencial, és clau recordar i conscienciar tant a la societat com al sector hostaler de la necessitat de reciclar», ha manifestat el regidor de Transició Ecològica, Bernat Escolà. «Cullera és una ciutat compromesa amb el medi ambient i amb la lluita contra el canvi climàtic», ha afegit.

L’objectiu d’aquesta edició és incrementar cada any els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre. En 2020 es van reciclar fins a 531.357 quilos de residus de vidre, la qual cosa suposa 26,6 kg/habitant. Amb més de 170 contenidors, la ciutat compta amb un iglú per cada 132 habitants.Moviment ‘Bandera Verda’ de Ecovidrio

Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança de Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de quasi 15.000 establiments hostalers.


Durant la campanya Ecovidrio llançarà el primer Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les nostres costes en la Comunitat Valenciana i premiarà als dos quiosquets de la regió més compromesos amb l’economia circular i la protecció del nostre entorn.