Cullera recorrerà a la justícia si no se soluciona el problema del desembocament del Xúquer

La localitat exigeix a les administracions competents que assumisquen les seues responsabilitats, habiliten partides pressupostàries específiques per a afrontar les conseqüències dels temporals i creen a més un pla per a la conca del Xúquer

Cullera ha dit ‘prou!’ davant una situació injusta i insostenible. Una situació que es repeteix cada vegada que hi ha un temporal i les platges de la localitat es veuen danyades per milers de canyes i de brutícia arrossegades pel riu Xúquer i els seus afluents.

«Hui volem dir prou a aquesta situació, no estem davant de fets que siguen només accidentals, estem davant un fet recurrent» ha afirmat aquest dimecres l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, durant la visita a la platja del Marenyet per a avaluar els danys que està causant el temporal.

Davant el desastre ocasionat en els arenals de la localitat, Mayor ha reclamat la implicació de totes les administracions de l’Estat i de la Generalitat Valenciana: «és moment de la política, és moment que les administracions públiques competents posen damunt de la taula una solució que siga estructural i que no faça que cada vegada l’ajuntament de Cullera haja d’assumir els costos de neteja perquè les platges recuperen el perfecte estat en el qual han d’estar com a ciutat turística que som i sobretot també perquè això està fent un mal mediambiental que pot ser irreparable».

 

100.00o euros en neteja

En aquest sentit el primer edil exigeix «que habiliten ja partides pressupostàries específiques perquè quan això ocórrega es puga recórrer a elles», així com la creació d’un pla de conca «seriós».

«Això no és just, és moment de la política i Cullera i el seu ajuntament estan disposats al fet que, si la política no dona solució a aquests fenòmens, recórrer a la justícia perquè no és just que cada vegada que ve un temporal el consistori haja de sufragar aquestes despeses» ha manifestat Mayor.

Segons l’alcalde «Cullera no pot esperar, la platja de Cullera no pot esperar, perquè som una ciutat turística que també estima el medi ambient i això és un mal que s’ha de reparar ràpidament». La màxima autoritat de la capital turística de la Ribera ha estimat en prop de 100.000 euros la inversió que haurà de fer a l’ajuntament per a la neteja i recuperació de les platges després d’aquest temporal.