Cullera paga les factures municipals en 8 dies

En 5 anys s’ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors un 95 %

L’Ajuntament de Cullera continua aconseguint els objectius en matèria de gestió de l’economia municipal. El consistori ha tornat a reduir el temps que tarda a pagar les factures.


Així, el període mitjà de pagament a proveïdors al 2019 ha sigut de 8 dies. De fet, el màxim legal que establix la llei perquè les administracions públiques liquiden les factures als seus proveïdors és de 30 dies, i Cullera per segon any consecutiu i en la seua història acomplix estes obligacions.

Segons dades del Ministeri d’Hisenda, al 2015 el període mitjà de pagament del consistori era de 150 dies, al 2018 de 30 dies i en este últim any ja ho fa en poc més d’una setmana. Açò suposa que en cinc anys de legislatura s’ha reduït un 95 % el temps de pagament de factures.

A més, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor de Serveis Econòmics, Juanvi Armengot, han indicat que a l’inici de la primera legislatura hi havia factures que es tardava any i mig en pagar-se.

En aquesta línia, cal assenyalar que al 2012 la demora i el retard en el pagament d’estes factures acumulades van obligar a demanar el rescat al Ministeri d’Hisenda i la sol·licitud de crèdits ICO. Estos, van augmentar més el deute municipal i que hui en dia encara s’estan pagant.


Després d’uns anys on la gestió econòmica era un desastre i l’ajuntament es caracteritzava per acumular factures en els calaixos, el consistori ha normalitzat la seua situació econòmica.