Cullera instal·la una estació meteorològica que ajudarà en la prevenció d’emergències

La iniciativa suposa un avanç en matèria de seguretat i garantirà una resposta més efectiva front a possibles situacions de risc

 

L’Ajuntament de Cullera ha posat en funcionament una estació meteorològica per tal d’anticipar-se i tindre informació personalitzada i detallada davant qualsevol situació d’emergència per vent, pluges o temperatures.

El servei meteorològic contractat amb l’empresa INFORATGE oferix als responsables municipals informació personalitzada de l’evolució de l’oratge en temps real i això garantirà una resposta més efectiva en la previsió de fenòmens meteorològics adversos que puguen afectar al terme municipal de Cullera. «Amb esta ferramenta ara la ciutadania compta amb una finestreta única on tindrem tota la informació meteorològica detallada de previsions i alertes. Este seguiment permetrà que la resposta municipal puga anticipar-se i millorarà la seguretat davant de qualsevol emergència», ha explicat hui el regidor de Serveis Generals, Juan Vicente Armengot.

A més a més, «això suposa tindre dades en obert personalitzades que ens permetrà prendre decisions més efectives», manifesta Armengot. Per al regidor, este servei és un «pas més» en la constant millora que ve desenvolupant el consistori al llarg dels últims anys per millorar la seguretat ciutadana.

Per a accedir a este servei meteorològic es pot fer mitjançant la pròpia web municipal a través d’Inforatge Cullera o mitjançant l’enllaç inforatge.com/meteo-cullera. Cal destacar que el servei que oferix l’empresa INFORATGE està avalat per un dels majors experts actuals en meteorologia, Jovi Esteve.

A més del servei de previsió, la plataforma també recull la temperatura, la humitat relativa, la pressió baromètrica, la velocitat i direcció del vent i la pluja del dia en temps real i també permet generar gràfiques de les distintes situacions meteorològiques d’episodis anteriors.

 

Informes meteorològics

Este nou servei amb el que compta Cullera també realitzarà informes meteorològics homologats davant situacions crítiques o adverses perquè qualsevol ciutadà puga reclamar possibles danys a la seua companyia asseguradora. Fins i tot, estos informes també serveixen per a la mateixa corporació municipal (tramitació de subvencions, declaracions de zones catastròfiques, reclamacions patrimonials…).

En esta línia, l’edil Armengot ha anunciat que el servei ja està en funcionament i la ciutadania ja pot consultar al tauler d’anuncis de la Seu Electrònica l’informe meteorològic sobre el fort episodi de pluges torrencials que tingué lloc durant els dies 4 i 5 de novembre a la localitat de Cullera.