Gandia consciencia contra la violència de gènere amb un nou mural

Està ubicat a la plaça Tirant. L’autora és la Nena, un referent en l’art urbà valencià en l’estil stencil

 

Els regidors delegats de Cultura i Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Nahuel González i Juana Navarro, respectivament, han presentat aquest matí una nova intervenció mural dins el projecte municipal Serpis Urban Art Project.

En aquest cas, a la plaça del Tirant i en commemoració del 25 de novembre, Dia Mundial de la lluita per a l’eliminació de la Violència de gènere. “Volem agrair a la Nena la seua participació i també la cessió del mur a la comunitat de veïns. Gandia ja és un referent en l’art urbà, la cultura està molt viva al carrer. I com sempre amb un missatge social tan important com és la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere”. González ha recordat que totes les intervencions realitzades a la nostra ciutat es poden seguir a través del web muralismegandia.org.

Format Stencil

El mural representa el cor d’una dona del qual ixen emocions positives i sentiments en forma de roses. També s’hi poden veure unes tisores i la mà del maltractador que va retallant eixos sentiments. “Per això, aquesta obra no només és important pel valor artístic evident, sinó pel que ens transmet. I és que arriba un moment que la dona es queda bloquejada, anul·lada, deixa de ser ella, té por a tot. Per tant, és un mural ideal que representa la violència de gènere i la situació en la que es troben moltes dones víctimes del maltractament. Està en un punt molt visual, que ajudarà a conscienciar la ciutadania del que representa aquesta xacra social. Però, a més, llança un missatge a les dones que no estan soles i hi ha recursos a l’Ajuntament per tal d’ajudar-les”, ha explicat Navarro.

“Era un mural que des de fa anys li devíem a la Nena, la primera artista que ve en format stencil. Ja vam dir que anàvem a tocar tots els estils dins de l’art urbà i ella és un referent a València en stencil”, ha assegurat Eloi Àngel, un dels coordinadors, juntament a Sergi T. Almela, del Serpis Urban Art Project.

Finalment, l’autora ha agraït l’oportunitat “d’intervindre a Gandia i, a més, donar visibilitat a la lluita que fa temps que estem duent contra la violència de gènere”.