Cullera impulsa ajudes per a les empreses per a l’ocupació i reforçarà les polítiques socials

El consistori estudia l’estratègia a seguir després de la Covid-19

Cullera impulsarà ajudes per a les empreses afectades per la crisi sanitària del coronavirus i per la declaració de l’estat d’alarma per tal d’afavorir el manteniment dels llocs de treball.

A més a més, el consistori està decidit a reforçar les seues polítiques socials per tal que cap persona es quede enrere una vegada se supere la situació actual generada per la Covid-19.

Així ho ha comunicat l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, als agents socials del municipi este matí. I és que la màxima autoritat local ha mantingut una reunió online amb estos per tal d’analitzar l’escenari actual, i per conèixer de primera mà les necessitats i suggeriments del sector empresarial i dels representants dels treballadors i treballadores.

Una reunió en la que han participat, junt amb Mayor, el president d’ACECU, José Luis Albiñana; el secretari intercomarcal de la UGT, Raül Roselló; el secretari general de CCOO en la comarca, Josep Antoni Carrascosa; el president de l’Associació Empresarial d’Hostaleria, Juan Femenía; la presidenta d’ASIM, Amparo Barberá i el president de la Comissió d’Allotjament, Manuel López.

Tots ells han exposat un anàlisi de la situació en els seus respectius sectors i han plantejat les problemàtiques presents i futures que haurà d’afrontar l’economia de la ciutat.

Escenari de l’endemà

A més, els agents socials han acordat reunir-se amb l’alcalde setmanalment per a preparar l’escenari de l’endemà del Covid-19. Una tasca que, tal com ha assenyalat l’alcalde, «ha de ser la de tots i cadascun dels cullerencs i cullerenques així com de les forces vives de la ciutat».

En esta línia, la màxima autoritat local ha volgut manifestar que «l’Ajuntament de Cullera està des del primer dia mans a la feina i en contacte directe amb tots els agents implicats» per tal d’analitzar l’impacte sociolaboral i econòmic i estudiar les estratègies a seguir.

Mayor també ha destacat que la situació econòmica del consistori és molt distinta a la de 2008 quan esclatà la bombolla immobiliària. «Ara l’Ajuntament està sanejat, té superàvit i podrà destinar recursos a rescatar l’economia i garantir els drets socials», ha detallat.