Cullera aposta per impulsar la gastronomia com a motor turístic

La localitat rep una nova subvenció dels fons Next Generation que li permetrà, entre altres accions, finalitzar la rehabilitació de la Casa de l’Ensenyança on se situarà el centre d’innovació ‘Cullera Lab’

Cullera confirma la seua consolidació com a Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible en obtindre 2,3 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a desenvolupar el ‘PSTD Enogastronómico’. Així ho ha aprovat la Conferència Sectorial de Turisme celebrada aquest dijous a Madrid.

Aquesta inversió correspon a la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, finançada íntegrament amb els fons Next Generation EU del Pla de Recuperació.

«Aquesta nova injecció econòmica procedent d’Europa suposa un recolzament al treball que portem realitzant des que entrem a governar. Confirma la nostra aposta per un nou model turístic per a fer de Cullera un destí sostenible i intel·ligent que mira cap al futur», ha declarat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

«A través d’aquest pla continuarem posant en valor la nostra gastronomia com a producte turístic. El nostre objectiu és millorar la competitivitat de Cullera, al mateix temps que millorem la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i de totes les persones que ens visiten», ha afegit el primer edil.

PSTD – Enogastronomía de Cullera

El PSTD per al Pla Nacional–Enogastronomía de Cullera s’ha estructurat en 3 línies d’actuació: transició sostenible i digital del destí, posada en valor dels actius ambientals i del patrimoni històric i enogastronòmic com a dinamitzadors de l’economia local, i millora de la competitivitat turística en destí.

Entre les actuacions previstes dins del pla, destaca la creació del ‘Cullera Lab’, un centre d’intel·ligència i innovació que es convertirà en espai de suport, orientació i acompanyament per als empresaris turístics i que estarà situat a la Casa de l’Ensenyança. El centre s’encarregarà de desenvolupar projectes d’intel·ligència i innovació turística. Per a això es rehabilitaran la planta primera de la Casa de l’Ensenyança on s’instal·larà una cuina com a aula de formació gastronòmica.

Una altra de les actuacions previstes se centra en el Museu de l’Arròs, on es millorarà la seua accessibilitat amb una escala d’accés i a més es crearan elements digitals basats en la utilització de les tecnologies de realitat virtual i augmentada.

L’entorn natural de Cullera, amb la muntanya com a eix central, també està inclòs en el pla amb les creació del ‘Balcó del Xúquer’, un espai a la part alta de la muntanya on es col·locarà una taula/panell d’interpretació 360º. També es realitzaran millores en la senyalització ambiental dels espais naturals del municipi.