Comerciants i hostalers destaquen l’èxit de vendes i consum a la Fira de Tendes, Tapes i Rock d’Ontinyent

El regidor de Promoció Econòmica destaca el treball conjunt per fer un èxit de l’activitat, que va desafiar les altes temperatures per atraure milers de visitats

Tot i les altes temperatures del cap de setmana, la VIII Fira de Tendes, Tapes i Rock d’Ontinyent ha aconseguit ser un èxit de vendes per als comerciants i hostelers participants. Així s’ha constatat per part de les associacions de comerciants Comerç IN i SOC, i des de l’associació d’hostelers AHVAL, que feien una valoració molt positiva d’esta cita impulsada per l’Ajuntament a través del Consell Econòmic i Social, i que tornava a organitzar-se després de dos anys de pausa per la pandèmia.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, ha destacat “el treball i la implicació de totes i tots, Ajuntament, associacions i també el veïnat de la zona que ha estat comprensiu amb l’activitat. Entre totes i tots hem fet possible que el retorn d’esta fira 100% marca Ontinyent haja estat molt positiu, amb tot allò de bo que implica per a l’activitat econòmica de la ciutat i la seua imatge com a pol d’atracció per a localitats veïnes”.

Des de l’associació de comerciants Comerç IN, la seua gerent Marissa Nàcher explicava que “a tots els establiments associats participants els ha anat com a mínim igual i en molts casos millor que en 2019 a nivell de vendes, i les valoracions que ens arriben són molt positives. Estem pendents de replegar els resultats d’una enquesta de satisfacció entre els establiments participants però econòmicament l’acollida ha estat molt bona, i a nivell de visitants hem tornat a rebre també molta gent de fora”, assenyalava. Els establiments que s’estrenaven en la Fira han fet un balanç especialment positiu de la seua estrena, i respecte de les temperatures “el pes de l’oportunitat, ofertes i promocions ha pesat més”, manifestava.

Des de SOC Ontinyent, la seua presidenta Marissa Bernabeu coincidia en destacar la bona acollida i l’alt nivell de vendes: “el nivell d’afluència i vendes especialment a les últimes hores de cada dia ha estat altissim, com demostra el fet que hem esgotat en la majoria de locals les butlletes per a un sorteig que celebravem entre les persones que ens compraven”. Entre les localitats des d’on s’ha desplaçat gent s’inclouen Alcoi, Xàtiva, Muro, Canals, Alcúdia de Crespins, Moixent, La Font de la Figuera i la pràctica totalitat de La Vall d’Albaida.

Finalment, el Secretari de l’Associació d’Hostelers AHVAL, Toni Pérez, explicava que també al cas dels hostelers “tots els establiments han tingut una facturació equivalent o superior a la de 2019, i la valoració és molt positiva quant a l’afluència, la ubicació i l’ambient”. Al cas del sector de la hosteleria també es feia una valoració especialment bona dels establiments que s’estrenaven a la Fira de Tendes, Tapes i Rock d’Ontinyent, “que s’ha convertit i consolidat com la fira referent de la gastronomia i les tendes a la zona i els voltants”, manifestava Pérez.