Alzira contracta 51 treballadors per a fer manteniment mediambiental

L’objectiu és fer neteja de barrancs, adequació de camins, neteja d’abocadors i manteniment d’espais de valor mediambiental com és el cas del riu, l’Anell Verd o la Muntanyeta.

Hui han començat els treballadors del Programa SEPE Agrícola 2020. Enguany s’ha contractat un total de 51 treballadors agrícoles: 42 peons, 8 capatassos i 1 encarregat per a un període de 3 mesos, de l’1 de juliol al 30 de setembre de 2020.

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, junt amb el personal de la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, han rebut els participants del programa i han fet una primera explicació de les tasques que es portaran a terme, la distribució de les quadrilles i el repartiment d’EPI per a desenvolupar el treball. A més, els assistents també han rebut formació en matèria de prevenció de riscos laborals i seguretat i higiene en el treball amb menció especial a mesures preventives per al coronavirus.

Segons explica l’alcalde, “es tracta de projectes per a pal·liar la desocupació agrícola eventual, que busca garantir als treballadors agraris un complement de renda en estos mesos d’estiu. D’altra banda, amb estes actuacions l’Ajuntament compta amb l’experiència d’encarregats, capatassos i peons agrícoles, que ajuden a millorar les condicions dels nostres espais mediambientals i camins rurals”.

Pal·liar desocupació estacional

Es tracta d’un programa de foment d’ocupació que s’executa en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), destinat a pal·liar la desocupació agrícola estacional amb la finalitat de garantir als treballadors aturats del règim agrari un complement de renda. L’objectiu és fer neteja de barrancs, adequació de camins, neteja d’abocadors i manteniment d’espais de valor mediambiental com és el cas del riu, l’Anell Verd o la Muntanyeta.

L’Ajuntament d’Alzira rebrà una subvenció de 220.813,00 € del SEPE (Servei Públic Ocupació Estatal) per a realitzar estes contractacions, quantitat que es correspon amb els costos salarials totals, inclosa la cotització a la Seguretat Social segons el conveni col·lectiu vigent.