Comença un nou tram de les obres de la línia d’alta tensió a Gandia per part de Red Eléctrica de España

Esta actuació tindrà un major afecció al trànsit rodat perquè implicarà diversos tallaments de l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mes de gener

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la directora general d’Indústria, Energia i Mines de la Generalitat Valenciana, Empar Martínez, el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Aladente, i l’edil de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha anunciat aquest matí l’inici d’un nou tram de les obres de la línia d’alta tensió que connectarà amb la nova subestació del polígon Alcodar. Esta actuació afectarà una part de l’avinguda Blasco Ibáñez amb diversos tallaments de trànsit des de hui i fins al pròxim mes de gener. Es tracta d’una actuació molt reivindicada pel teixit empresarial i la ciutadania que permetrà no solament l’arribada de l’alta tensió al sector de Sanxo Llop, sinó que també tindrà un impacte econòmic amb 30 milions d’euros d’inversió per part Red Eléctrica de España i Iberdrola.

“Hui comença una de les parts més importants d’una de les infraestructures cabdals que ha projectat Gandia per al present i el futur, i que com totes les obres va a generar molèsties. Així, com alcalde de la ciutat m’agradaria demanar disculpes anticipadament als ciutadans de Gandia”, ha destacat Prieto, qui ha recordat que esta obra “és una demanda històrica de la ciutat i de tot el teixit econòmic per a desenvolupar Sanxo Llop com a clúster i espai estratègic d’inversions. Un sector necessita energia elèctrica perquè allí vinguen empreses. I això vol dir que generarem oportunitats i llocs de treball per als nostres veïns”.

L’alcalde de Gandia també ha remarcat que esta obra és una aposta de ciutat i una obra estratègica i cabdal que estarà en marxa a finals de 2022, però que tindrà la seua part més problemàtica fins al pròxim mes de gener. Per això, el departament de Mobilitat i Trànsit ha previst diverses alternatives per a poder circular i evitar, en la mesura del possible, l’avinguda Blasco Ibáñez. “Hem de dir-li a la ciutadania que igual que l’Ajuntament de Gandia ha pensat en esta problemàtica, també ofereix alternatives i solucions per al desviament del trànsit i evitar la congestió que provocarà que almenys dos ramals de Blasco Ibáñez estiguen ocupats per estes obres”.

Per la seua banda, Empar Martínez ha indicat que “es tracta d’una infraestructura que pot tindre determinades molèsties, però que és fonamental per al desenvolupament de la comarca i perquè Gandia puga seguir mantenint la seua posició de lideratge. Un èxit de tots on l’Ajuntament de Gandia no ha dubtat en cap moment en resoldre tots els problemes per fer-ho possible, i això implica gestió municipal, ja que qualsevol dubte en l’Administració fa moltes vegades que infraestructures molt potents no esta es porten a terme. Però, este, no ha sigut el cas”.

Alandete ha posat de manifest que “esta infraestructura servirà per posar-nos al dia en la competitivitat, perquè el nostre teixit productiu i empresarial siga receptiu a les noves empreses que puguen aportar ocupació de qualitat que necessitem tots. A més, estem treballant en el present, pensant en el futur. Els resultats es veuran prompte i també seran importants a mitjà termini, perquè la nova subestació elèctrica que estarà integrada paisatgistícament, permetrà l’ampliació per a futures demandes de més energia”.

Alternatives a la circulació

Per últim, Arnau ha explicat les alternatives i afeccions que tindrà per al trànsit l’avinguda Blasco Ibáñez, una de les arteries principals de la ciutat, assenyalant qe “no afectarà als vehicles procedents de l’avinguda del Grau perquè van a mantindre’s els dos carrils de circulació fins l’avinguda de València, però sí afectarà els vehicles procedents des del nord (carretera de València), l’avinguda República Argentina o el carrer Mondúver, que tenen l’alternativa de l’avinguda de València, i entrant per la plaça Joaquim Ballester i el carrer Benissuai podran incorporar-se a Blasco Ibáñez”.

Arnau ha indicat que “s’ha d’evitar la via lenta en que va a convertir-se Blasco Ibáñez per a facilitar el trànsit. Així, recomanen que s’utilitze la ronda perimetral de Gandia que facilitarà molt la circulació. També hi haurà complida informació amb cartelleria, a les xarxes socials dels canals oficials de l’ajuntament i de la Policia Local i també falques i publicitat en mitjans de comunicació”.

Al mateix temps, Arnau ha confirmat que hi haurà presència fixa policial en tres punts que podrien ser conflictius, com la plaça Joaquim Ballester, la rotonda dels carrers Perú-Benissuai i la zona del parc Joan Fuster, a més de presència policial itinerant perquè quan es produïsca algun problema concret puguen acudir ràpidament les patrulles i els motoristes de la Policia Local.