Cocentaina reivindica els seus barris històrics amb un concurs

L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar el valor el Raval i la Vila

L’Ajuntament de Cocentaina ha convocat el I Concurs de Pintura sobre el Nucli Antic, el qual es troba obert a tota la ciutadania. Podran participar amb una única obra per persona, la qual haurà de ser original, no haver estat guardonada en cap altre certamen de pintura i no anar signada per l’autor/a. La tècnica és totalment lliure, però l’obra haurà de complir amb unes dimensions que no superen els 100 cm x 81 cm. No hi haurà un mínim.

D’altra banda, la temàtica s’haurà de circumscriure obligatòriament al Nucli Antic de Cocentaina, entenent aquest com els espais relatius als barris del Raval i la Vila. El termini per a participar acaba el 15 de novembre, i les obres s’hauran de presentar presencialment a la Casa de la Joventut en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres o de 16 a 19 hores el dimarts i el dijous.

A més a més, hi haurà tres modalitats diferents: adults (majors de 18 anys), juvenil (de 14 a 18 anys) i infantil (de 0 a 14 anys). La primera categoria tindrà tres guardons, valorats en 1000, 700 i 500 euros, respectivament. Les dues restants tindran dos guardons que consistiran en un lot de material de pintura i dibuix valorat en 250 i 150 euros per al primer i segon classificat, respectivament.

El Jurat, format per un representant de l’Ajuntament i dos artistes plàstics, a més d’elegir als guanyadors, també podrà seleccionar aquelles obres que, pels seus valors especials, meresquen estar presents en l’exposició que s’organitzarà més endavant a la Casa de la Joventut.