Dos persones deteses per concertar matrimonis de conveniència

Una de les detingudes actuava d’intermediària, aconseguint la inscripció d’una unió de fet a Oviedo després de rebre el pagament de 15.000 euros

Agents de la Policia Nacional han detingut a una dona de 45 anys, d’origen equatorià, com a presumpta autora d’un delicte d’afavoriment de la immigració clandestina. Actuava d’intermediària en matrimonis de conveniència per a regularitzar immigrants en el territori espanyol. Va aconseguir la inscripció d’una unió de fet a Oviedo per 15.000 euros. A Pamplona, ha sigut detingut un home de 38 anys, d’origen espanyol, després de prestar-se a simular el matrimoni fraudulent.

Les perquisicions es van iniciar el mes de juny quan els agents van detectar que una dona en situació irregular, hauria aconseguit regularitzar a una altra persona estrangera a través d’una unió de fet a Oviedo, per la qual va percebre la quantitat de 15.000 euros.

La investigació, desenvolupada per la UCRIF –Unitat contra Xarxes d’Immigració i Falsificacions– de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de València, va comptar amb el suport de Suïssa a través d’Interpol, ja que la sospitosa tenia situada la residència al país helvètic. Aquesta dona cercava a compatriotes seus en situació regular a Espanya, per a celebrar enllaços ficticis amb equatorians irregulars a fi que aquests obtingueren la residència legal en el territori nacional.

Després de diversos mesos de labors tendents a la seua localització, va ser detinguda a Oviedo quan es disposava a efectuar els tràmits per a tornar a l’Equador amb la intenció d’eludir la cerca policial. D’altra banda, els agents van detenir a Pamplona a l’home que hauria accedit a la proposta de dur a terme la unió de fet fictícia.

Tots dos arrestats, sense antecedents, van ser posats en llibertat després de la seua declaració, sent advertits de l’obligació de personar-se davant l’autoritat judicial quan foren requerits per a això, com a presumptes autors d’un delicte d’afavoriment de la immigració clandestina.