Clan TV i La 2 oferiran un espai diari per a ‘Aprender en casa’

La iniciativa està dirigida a joves d’entre 6 i 16 anys

El Ministeri d’Educació i Formació Professional posa en marxa a partir d’aquest dilluns 23 de març, en col·laboració amb Radio Televisión Española (RTVE), ‘Aprender en Casa’, una iniciativa dirigida a alumnes i alumnes de 6 a 16 anys que pretén facilitar l’aprenentatge durant la suspensió d’activitat lectiva presencial motivada per l’estat d’alarma decretat pel Govern per a contindre la propagació del coronavirus.

Es tracta, han informat des del Ministeri, d’una programació especial de cinc hores diàries de continguts educatius que s’emetrà en obert durant els matins, de dilluns a divendres, en Clan TV i en La 2 de TVE.

Aquesta iniciativa està dirigida especialment als estudiants de famílies socialment més vulnerables i que per tant manquen de recursos per a seguir les activitats on-line que proporciona la majoria dels centres educatius i els seus docents. També als qui viuen en territoris amb majors dificultats de connexió a la xarxa i a l’alumnat que per les condicions de confinament té problemes per a compartir l’amplada de banda.

Graella de Programació de Clan TV i La 2 de TVE

El canal Clan TV d’RTVE emetrà els dilluns espais amb continguts de Matemàtiques, els dimarts de Ciències Socials, els dimecres d’Educació Artística i/o Educació Física, els dijous de Llengua i idiomes i els divendres de Ciències Naturals.

Aquests programes estaran dirigits a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 8 anys en la franja horària de 9.00 a 10.00 hores; a alumnat de 8 a 10 anys entre les 10.00 i les 11.00 hores i a estudiants de 10 a 12 anys en la següent hora.

Així mateix, en La 2 de TVE, els estudiants de 12 a 14 anys podran gaudir d’aquests continguts, adaptats a la seua edat, i en el mateix ordre de matèries per dia de la setmana que en els casos anteriors, entre les 12.00 i les 13.00 hores; i els de 14 a 16 anys, en la següent franja horària.