Oliva ret homenatge al sector educatiu en un emotiu acte

A l’acte ha assistit la Rectora Mavi Mestre qui ha entregat un obsequi als premiats i premiades i ha fet la inauguració de la nova Plaça dedicada a l’Educació i que portarà el seu nom

A les 11 hores del matí ha tingut lloc l’entrega del reconeixement que des de la Regidoria d’Educació d’Oliva s’ha volgut fer als Premis Extraordinaris al Rendiment Acadèmic del curs 2020/21. I s’ha fet en un lloc inèdit i que ha sigut inaugurat per a tal acte: la recentment nomenada per acord plenari municipal “Plaça Rectora Mavi Mestre Escrivà”.

A l’acte, han assistit la pròpia rectora de la Universitat de València, l’a­lcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, els regidors i les regidores de la corporació municipal, membres de la Universitat de València, representants i equips directius dels centres educatius de la ciutat, l’alumnat al que es feia el reconeixement, així com els seus familiars més pròxims.

Per obrir l’acte, un representació de l’alumnat del Conservatori Professional de Música Josep Climent ha oferit dos peces musicals a mode d’introducció .

A continuació ha pres la paraula la vicealcaldessa i Regidora d’Educació, Ana Maria Morell qui ha agraït la presència de la filla predilecta d’Oliva i a la que ha posat en valor com a “figura exemplar en la que poder reflexar-se els xiquets, xiquetes i joves de la nostra ciutat” ha iniciat Morell.

A més, l’edil d’Educació ha remarcat en el seu parlament que “hui és un dia molt simbòlic per a Oliva, des d’aquesta Plaça que hui inaugurem, hem volgut retre homenatge al sector educatiu d’Oliva. Perquè l’educació és el major principi ­­­i el millor dels drets individual, el que més afavoreix el bé col·lectiu. Perquè les societats fortes i competitives naixen de bons sistemes educatius”, ha declarat Morell.

La regidora delegada d’Educació s’ha dirigit directament als guardonats i guardonades: “Quan preparava aquestes paraules i pensava que és el que vos podria dir a 26 joves estudiants, simplement per tal de no sembrar l’avorriment en vosaltres, vaig decidir que el millor que podria fer és dirigir-me a vosaltres com ho faria una mare o una germana major” ha explicat Morell.

“Nosaltres pensem en el vostre futur: en quin tipus de persones aneu a ser el dia de demà, quin serà el vostre ofici, a què aneu a dedicar el vostre talent, quin serà el vostre paper en la vida. I ho pensem perquè el nostre futur, el futur d’Oliva va a dependre de cadascú de vosaltres. I quan més formats, quan més preparats esteu millor serà la ciutat que aneu a construir” ha continuat Morell.
“Hui, ara, estem ací per a posar en valor el vostre esforç, el vostre sacrifici i dedicació. Des de l’Ajuntament d’Oliva, volem reconèixer el vostre treball i dir-vos que estem orgullosos de cadascú de vosaltres. I si accepteu un consell de la que vos parla, gaudiu de l’Educació perquè vos acompanyarà al llarg de la vostra vida i tot el que apreneu serà el vostre tresor individual, l’únic tresor que sempre serà vostre” ha conclòs Morell.

La vicealcaldessa ha convidat, en acabar el seu discurs, a la primera màxima dirigent de la Universitat de València a fer entrega junt a l’alcaldessa, Yolanda Balaguer d’un obsequi a l’alumnat guardonat amb els premis extraordinaris al rendiment acadèmic d’Educació Primària i Secundària del curs 2020-2021 i se’ls ha fet entrega d’un obsequi.

Entre aplaudiments del públic i de les autoritats presents, la filla predilecta d’Oliva ha pronunciat unes paraules després de fer entrega del detall a l’alumnat present i nomenar als que no ha pogut assistir a l’acte. En el seu breu discurs, Mestre ha destacat que “és la qualitat i l’excel·lència humana la que ens marcaran el camí per poder aconseguir l’excel·lència acadèmica. Hem de ser feliços fent allò que fem per a allò que ens preparem i estudiem. De segur que el nostre rendiment és infinitament millor quan som feliços fent allò que ens agrada. I d’aquesta manera podem contribuir més i millor a construir una societat més plural, diversa i democràtica“ha manifestat Mavi Mestre.

Per tancar l’acte, l’alcaldessa, Yolanda Balaguer també ha oferit un breu discurs en el que ha posat de relleu que “sou el present i el futur d’Oliva, la qual cosa ens ha de fer mirar al mateix amb confiança i optimisme, un exemple a seguir en demostrar-nos que amb esforç, treball i sacrifici podem aconseguir el que ens proposem. En este sentit, com a exemples que sou, vos demane que no es deixeu darrere ningú, que ajudeu a les vostres companyes i companys i que ho feu des dels valors del diàleg, la humilitat, l’amistat, la generositat i la solidaritat” ha manifestat Balaguer.

Finalment ha destacat també el paper fonamental del professorat: “En este acte cal, com no, reconéixer i enaltir la labor del professorat com a part de l’èxit a l’aula, a tot el personal docent, pedra angular del sistema educatiu i de la societat, amb un paper primordial en complir una de les tasques de major rellevància: transmetre coneixement, fomentar la imaginació, contribuir a la creació de valors i, per tant, a la forja de bons ciutadans, essencials a l’hora de construir un món millor.” ha finalitzat Balaguer.