Home Actualitat Cinc detinguts per simular robatoris amb violència a Alzira

Cinc detinguts per simular robatoris amb violència a Alzira

Una suposada víctima va dir que li havien robat la targeta de crèdit i cinc hores la va utilitzar en altre caixer. Una altra de les denunciants va manifestar “total pensava que la Policia no anava a fer res”

La Policia Nacional ha detingut a Alzira a cinc persones d’entre 27 i 69 anys, en l’últim mes, per simulació de delicte, després d’haver denunciat totes elles robatoris amb violència per a poder cobrar de l’assegurança. En totes les compareixences de denunciants se’ls informa del delicte descrit en l’article 457 del codi penal que parla de la simulació de delicte abans d’escoltar la declaració.

Els agents van iniciar les investigacions després de rebre les denúncies de robatori amb
violència, en les quals les víctimes eren abordades per persones desconegudes amb robes fosques i esportives i els arrabassaven mòbils d’alta gamma, rellotges esportius o diners. En cap dels casos i àdhuc sent amb violència les víctimes no presentaven lesions i no aportaven més descripció.

Durant les investigacions es van trobar incongruències i fets incompatibles amb els relatats. En una de les denúncies manifestaven que li havien robat la cartera i el telèfon mòbil, hores després estava utilitzant la targeta de crèdit que portava dins de la cartera. En una altra que li havien robat telèfon mòbil i 400 euros i posteriorment havia aparegut el telèfon en la seua bústia per a finalment confessar que havien denunciat per a tindre una excusa
i no fer un pagament mensual que devien. Una altra denunciant va manifestar “total pensava que la policia no anava a fer res”. Per tot això es va detindre als denunciants com a presumptes autors d’un delicte de simulació.

Tot robatori és investigat fins a l’última recolzada amb la finalitat d’esclarir el fet, assistir a la víctima i previndre uns altres. I totes tenen per tant conseqüències per als autors.

Els detinguts, dos amb antecedents policials, han sigut posats en llibertat després de prendre’ls declaració i no sense abans d’advertir-los de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això foren requerits.