Home Comarques La Costera Canals s’adhereix al nou pla d’acció del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

Canals s’adhereix al nou pla d’acció del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

Canals s’adhereix al nou pla d’acció del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

La regidora de Medi Ambient, Mai Castells, i el tècnic de l’àrea, Toni Simó, han acudit a una ponència de la Diputació de València organitzada dins del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia (PACE) on també han estat present altres ajuntaments que estan dins d’aquest Pacte.

Tal com s’ha explicat als responsables municipals en aquesta xerrada de la Diputació, es posa en marxa un pla d’acció que mostrarà els resultats del treball conjunt entre els Ajuntaments, una consultora assignada des de la Diputació i la mateixa Diputació de València.

Es tracta d’un compromís que assoleix la Diputació de València amb tots els Ajuntament i amb la Unió Europea per tal d’assolir tots el municipis uns compromisos per tal d’aconseguir una transició a l’energia sostenible. Concretament, es marquen tres objectius per a l’any 2030. En primer lloc, la reducció del 40% d’emissions. També, un estalvi energètic del 27% i, per últim, un canvi a energia sostenible d’un 27%.

Per a començar, cada ajuntament ha de comptar amb els tècnics de l’àrea i els responsables polítics qui s’encarregaran de recopilar les dades necessàries a partir de les quals l’empresa adjudicada des de la Diputació farà un seguiment dels documents elaborats. A més, a mesura que s’elaboren i envien els documents de cada Ajuntament, començarà a obrir-se un procediment de participació per a la ciutadania.

Mai Castells, regidora de Medi Ambient, ha explicat que «des de l’Ajuntament volem formar part d’aquest compromís i per això, com a responsables municipals de l’àrea, jo, com a regidora, i el tècnic d’enllumenat, Fernando Cerdà, treballarem en la recollida de dades que des de la Diputació se’ns demane».