Home Alcoi Més de 16.500 usuaris participen en les activitats del CCJ d’Alcoi des de la seua obertura

Més de 16.500 usuaris participen en les activitats del CCJ d’Alcoi des de la seua obertura

Més de 16.500 usuaris participen en les activitats del CCJ d’Alcoi des de la seua obertura

La inauguració del Centre Cervantes Jove (CCJ) en març del 2015 va suposar un moment important en l’activitat municipal dedicada als més joves de la ciutat. La creació d’una casa de la joventut en la ciutat després de dècades d’oblit mentre altres municipis posaven en marxa edificis d’aquest tipus, va ser un punt d’inflexió en dotar a Alcoi d’infraestructures per a la joventut. 

Des de la seua obertura, amb 100 m2 d’espai, el CCJ ha realitzat 800 activitats, i per elles, han passat un total de 16702 usuaris.

Aquest 2018, el CCJ, ha realitzat 250 activitats amb un total de 6.847 persones participants. També ha sigut l’any de la millora de les instal·lacions amb una inversió de més de 50.000 euros amb els quals a més de realitzar les actuacions necessàries per a homologar el Centre per poder estar en el Registre de Centres i Entitats de Formació Professional per a l’ocupació de la Comunitat Valenciana s’han creat uns vestuaris i s’han condicionat diferents aules. També cal destacar la creació d’una pista d’skateboard en la zona esportiva de Santa Ana, la part de sota del CCJ.

Però, a més a més, de les 250 activitats que setmana rere setmana es programen al Centre Jove, la Regidoria de joventut també ha realitzat altres activitats intentant arribar a tots els sectors que inclouen la joventut, des dels aproximadament els 12 anys fins als 30.

Maria Baca, regidora de joventut, fa balanç de la tasca realitzada en dos vessants, «per una banda en la importància de donar una oferta variada i diversa d’acord amb els interessos dels nostres joves i a més, considerem fonamental treballar conjuntament i implicant el teixit associatiu ja creat, per dur endavant aquestes activitats i poder consolidar-los».

Entre aquestes activitats realitzades l’any 2018 es troba: el bus de la Festa, L’evil Week, Survival Zombie i Scape Room, el concert BKZ Freestyle, el curs d’anglés B1 subvencionat per la Diputació d’Alacant i la Color Road, Retroweekend per a un públic més familiar, Fem Rap, Lovecraft, Joves x Joves amb el concert de Combo Calada, entre moltes altres. En total s’ha arribat a prop de 6000 persones. A aquesta programació cal afegir les activitats realitzades pel CLIA (Consell Local de la Infància i la Joventut) i les programades amb els pressupostos participatius xiquets així com la Mostra d’Art Urbà, totes elles enfocades a un públic juvenil.