Benestar Social d’Oliva va atendre 9.114 famílies en 2020

L’Ajuntament d’Oliva ha destinat 403.009 € a ajudes d’emergència per a necessitats bàsiques, de les quals se n’han beneficiat 1.751 famílies.

 

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva ha prestat més de 9.100 atencions durant l’any 2020, de les quals 860 han sigut atencions domiciliàries. El col·lectiu que més assistències ha rebut és la gent gran, a qui s’ha prestat especial atenció durant aquests mesos de pandèmia, seguit de les famílies, els infants, les persones amb discapacitat i les persones migrants.

El principal mecanisme de suport a les persones necessitades és la Prestació Econòmica Individual d’Emergència Social. Al llarg de l’any 2020, 1.751 famílies han rebut aquestes ajudes, per un valor total de 403.009 €.

 

Col·laboració amb Creu Roja

El departament ha treballat en estreta col·laboració amb la Creu Roja d’Oliva per a prestar totes aquestes atencions, especialment durant els mesos de confinament.

En matèria d’habitatge s’ha assistit a 186 famílies en risc d’emergència d’habitatge, i s’han concedit ajudes per valor de 28.610 €.

«Ha sigut un any molt dur per al Departament de Benestar Social, i estic molt agraïda al personal que el conforma, que ha demostrat un compromís ferm amb les persones més necessitades, i una gran professionalitat. La situació tan extrema per la qual hem passat ha permés reafirmar la necessitat d’invertir tots els recursos necessaris per a no deixar a cap persona enrere en aquesta crisi», ha assegurat la regidora de Benestar Social en l’Ajuntament d’Oliva, Yolanda Balaguer.

En la mateixa comissió també s’ha donat compte del primer decret de l’any 2021 que contempla ajudes per valor de 23.120 € per a 41 famílies .