Bellreguard reforça l’aposta per la cultura i les arts escèniques amb les noves edicions de ‘A l’Era…’ i Rodafam Arts

L’oferta de l’any 2022 omplirà de propostes culturals tots els mesos de l’any amb teatre i dansa a la Casa de Cultura i el festival de circ a la platja

Les dos grans apostes de l’Ajuntament de Bellreguard per les arts escèniques, la programació de A l’era… i el festival de circ Rodafam Arts, tornaran el 2022 amb noves propostes que ompliran de nou de cultura els 12 mesos de l’any.

La programació de ‘A l’era…’ abarcarà de gener a maig i de setembre a desembre. El parèntesi estiuenc l’omplirà el festival de circ Rodafam Arts a la platja de Bellreguard, que celebra la seua segona edició una volta comprovada la gran acollida que va tindre la primera.

‘A l’era…’

Pel que fa a ‘A l’era…’, la programació de teatre i dansa de gener a maig consta de 6 espectacles de companyies professionals valencians. Al gener hi haurà en un mateix dia tres companyies amb tres espectacles breus fruit de la relació de l’Ajuntament de Bellreguard amb el Festival Russafa Escènica en el seu projecte Via Escènica. La Cia La Galguera, la Cia Lia Herbor, i la Cia Encara no té nom produccions estaran representant el 15 de gener els seus espectacles La mirada, La caseta i Cadira verda, respectivament.

La programació escènica es reprendrà el 6 de febrer amb Johnny Chico de Moriarty & Holmes, una proposta amb gran càrrega social i sobre els odis i atacs al col·lectiu LGTBI. El 7 de març es presentarà l’espectacle El rastre d’aquella nit de Teatro de lo Inestable, que tornarà a Bellreguard després de la seua reeixida gira nacional i internacional Un viaje al Norte del Norte.

El 9 d’abril arribarà a la Casa de Cultura de Bellreguard La crítica, d’Alarcon&Cornelles, que posa de relleu que la violència masclista que pateixen les dones transsexuals es multiplica per dos: per una banda per ser dona, i per altra per pertànyer al col·lectiu LGTBI+. Un fruit del projecte valencià de residències Graners de creació 2019-2022.

Per tancar la programació de teatre del primer semestre arribaran dues propostes al maig. Per una banda, l’aclamada Cia A tiro hecho amb el seu treball de teatre físic i polític A galopar!, on es traça un recorregut emocional per diversos llocs i situacions de la història. I tancarà la programació en sala la premiada CRIT Companyia de Teatre amb Ciudad de escarcha, basada en la novel·la Entre visillos de Carmen Martín Gaite, que parla de com es vivia a Espanya als anys 50 en una ciutat de províncies.

II edició de Rodafam Arts

Un cop tancada la programació de sala la programació es trasllada a la plaça de l’Alcoià a la platja de Bellreguard per gaudir de propostes valencianes, nacionals i internacionals de circ. La II edició de Rodafam Arts començarà el 23 de juny amb una proposta específica per celebrar la Nit de Sant Joan i continuarà al llarg de sis diumenges de juliol i agost. Un total de set propostes de circ contemporani que es presentaran a les 21:00h, omplint la nit de malabars, rialles, salts, sorpreses…. Per seleccionar els espectacles d´aquesta segona edició al gener es llançarà una convocatòria oberta que servirà per a confeccionar la graella de programació.

“Aquesta aposta pel suport a la cultura escènica valenciana és un exemple de bones pràctiques i de posicionament polític, potenciant propostes i companyies professionals i de qualitat i proporcionant al poble de Bellreguard la possibilitat de gaudir-ne programació variada, crítica i d’excel·lència”, segons el regidor de Cultura Democràtica, Juanjo Giner.