Barx s’adhereix a l’Agència Valenciana del Territori per a minimitzar l’impacte de les construccions il·legals

Donet: “Les cases construïdes abans de 2014 es podran regularitzar mentre que l’Agència resolga què fer amb la resta”

Barx s’ha adherit a l’Agència Valenciana del Territori “per a minimitzar l’impacte de les construccions il·legals en el terme municipal”, ha explicat el seu alcalde, de Ciutadans (Cs), Miguel Donet.

A més, ha detallat, “ens hem reunit amb el Director General d’Urbanisme de la Generalitat per a coordinar totes les accions”. “Volem accelerar els tràmits per a aclarir la situació de tots els habitatges construïts en sòl no urbanitzable i per tant il·legals”, ha argumentat.

En aquest sentit, ha concretat Donet que “l’ajuntament s’ocuparà de legalitzar els habitatges anteriors a 2014 mentre que l’Agència Valenciana del Territori s’encarregarà de tramitar els expedients de les construccions posteriors a aqueixa data”.

Finalment, el primer edil ha esgrimit que “amb aquest treball conjunt volem regularitzar les construccions que siguen susceptibles d’això i actuar com més prompte millor contra les que continuaran sent il·legals”. “Hem de respectar les lleis, no es pot construir en sòl no urbanitzable, hem de reduir l’impacte en la naturalesa i protegir el medi ambient”, ha defensat.