L’alcalde i part de la corporació visiten les actuacions, que milloraran l’espai i l’accessibilitat al centre, i que està previst que estiguen llestes per a desembre
L’alcalde de Xàtiva ha visitat les obres de reforma que estan efectuant-se en el consultori ubicat en l’Antic Hospital de Xàtiva. Junt amb ell han assistit també el regidor d’Obres Ignacio Reig, el regidor de Sanitat José Vicente Benavent i el regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez així com l’arquitecte encarregat i els responsables de l’obra, que està efectuant l’empresa Imagina Design.
«Aquestes són unes obres molt importants per a la nostra ciutat perquè anem a duplicar l’espai del consultori de la Seu i millorar substancialment la seua accessibilitat, unes actuacions necessàries tenint en compte que la majoria d’usuaris són gent gran que viu al casc antic», ha manifestat el regidor d’Obres Ignacio Reig, qui ha indicat que «esperem que les obres, que compten amb un termini d’execució de cinc mesos, estiguen finalitzades durant el proper mes de desembre».
Millora accessibilitat
La inversió total d’aquesta reforma per al consultori mèdic de la plaça de la Seu, ubicat a l’Antic Hospital, és de 313.000 euros dels quals 100.000 seran aportats per la Generalitat Valenciana, sent la resta fons propis municipals emmarcats en el pla de reactivació social i econòmica «Reactivem Xàtiva» i prioritzant així les inversions en recursos sanitaris.
Pel que respecta a les actuacions, es milloraran notòriament les condicions d’accessibilitat al centre sanitari, ja que totes les consultes mèdiques estaran situades en la planta baixa permetent així l’accés a peu pla i eliminant escales i altres barreres arquitectòniques. El nou consultori s’instal·larà en l’ala nord de l’edifici i comptarà amb quatre consultes (dos de medicina i dos d’infermeria) amb capacitat suficient per a una taula d’atenció personal, llitera exploratòria i lavabo. A més a més, s’ocuparà l’actual zona de magatzem amb una superfície d’uns 160 metres quadrats.
El consultori de la Seu dóna servei a unes 4.000 persones, en una zona de la ciutat on viu un important sector poblacional d’avançada edat i amb problemes de mobilitat.