Avancen les obres del Centre Intergeneracional d’Ontinyent

L’espai de convivència entre persones joves i majors inclourà 1000m2 amb habitatges i centre social, d’oci i cultural

 

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat dels regidors Óscar Borrell (Territori), José Rafael Sanchis (Majors Actius) i Jordi Vallés (Joventut), visitava aquest dilluns les obres del nou centre, una actuació que executa l’empresa local Construcciones Francés amb un pressupost de 1’33 milions d’euros IVA inclós, cofinançada al 50% per fons europeus FEDER del programa EDUSI. En paraules de Jorge Rodríguez, “és un espai on anem a trencar les barreres existents en l’atenció a joves i majors, per treballar amb altra mirada de cara al futur, amb un punt de vista intergeneracional que enriquirà a uns i a altres”.

El projecte suposa l’enderroc d’un edifici de titularitat municipal al bloc de cases sense ús dels números 1,3 i 5 del carrer Delme, que donarà pas a un edifici que mantindrà la façana protegida però que pasarà a contindre 2 plantes de centre social, d’oci i cultura; altres 2 amb habitatges per a gent jove i també persones majors; i un gran pati, amb una superficie total de 1000 m2.

Tallers intergeneracionals

Mentre conclouen les obres, que es desenvoluparan fins al mes de desembre, l’Ajuntament va a iniciar aquest mes d’abril un programa de tallers intergeneracionals que els regidors José Rafael Sanchis i Jordi Vallés coincidien en destacar com a “innovadors i molt adients per anar treballant en eixe contacte intergeneracional que volem que existisca en el nou centre”. Així, el 1 d’abril començarà un curs de cuina d’emancipació jove; del 18 al 20 d’abril un taller de competències digitals que s’impartirà al centre del Llombo, el CIM de Sant Rafel i al Centre de Majors de Sant Josep; del 18 al 21 Jocs tradicionals als centres d’Educacio Secundaria dins la setmana pedagógica; eixa mateixa setmana contacontes en Ludoteca; i el 26 d’abril una visita al Museu Tèxtil.

A més, hi haurà un taller tecnològic per a joves de 12 a 18 anys del 11 al 14 d’abril dedicats a les ulleres VR; robòtica educativa; construcció amb Legos i Nerf; i a programació i vol de drons. D’altra banda , les activitats previstes per a commemorar el Dia del Llibre (23 d’abril) , serien de moment el contacontes: «endevinacontes» per al dijous 20 d’abril; i 2 Tallers de manualitats i habilitats lectores a la Biblioteca Sant Josep; divendres 21 i dimecres 26 d´abril. Les inscripcions es podran fer tant al Casal Jove com als centres de majors.