Avancen les obres de millora del Mercat Municipal d’Ontinyent

L’augment de la dotació pressupostària permet fer front als sobrecostos esdevinguts en l’obra i també ampliar l’espai destinat a restauració

L’Ajuntament d’Ontinyent ampliarà en 80.000 euros la inversió inicial prevista a les obres del Mercat Municipal, amb part dels 2’5 milions d’euros obtinguts del superàvit de l’exercici 2022. Així ho ha anunciat hui l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, al transcurs d’una visita amb els regidors Óscar Borrell (Territori) i Pablo Úbeda (Promoció Econòmica) a les obres de modernització del mercat municipal i reordenació del seu espai exterior.

L’alcalde explicava que estes obres, “van a millorar l’accessibilitat al mercat des de la Plaça de la Coronació i a fer-lo més atractiu dotant-lo d’un servei de cafeteria. Una actuació a la que anem a poder injectar 80.000 euros més amb part d’eixe superàvit de 2’5 milions d’euros amb què hem tancat el pressupost de 2022, fruit d’una gestió prudent i basada en l’experiència”.

L’actuació tenia un cost inicial de 387.400 euros, cofinançats pel Fons Europeu Regional FEDER del programa EDUSI, per entre altres coses la creació d’una nova cafeteria (amb disseny de Ramón Esteve) i la dotació d’una escala mecànica que permetrà salvar el desnivell vertical existent respecte a la Plaça de la Concepció, superior als 8 metres. Ara, amb l’ampliació pressupostària, es podrà fer front als sobrecostos esdevinguts en l’obra pels canvis que han hagut de fer-se a l’excavació en la zona de l’escala i al sobrecost esdevingut dels materials metàlics, a més de poder fer-se una xicoteta ampliació de la zona destinada a cafeteria, que s’ha considerat “possible i convenient”, augmentant en prop de 10m2 un dels extrems destinats a aquest ús.

Cal recordar que l’empresa adjudicatària, Construcciones Enciso y José, executarà sense cost per a l’Ajuntament i com a millores de l’obra contemplades al concurs d’adjudicació la pavimentació de la vorera al carrer prolongació Puríssima i l’asfaltat de l’encreuament d’aquesta via, a més d’altres com la instal·lació d’un passamans en aquesta vorera; col·locació d’una barana en la zona de la nova escala mecànica; col·locació de noves lluminàries; així com la reparació i neteja d’un mur de mamposteria a la zona. Els regidor de Territori i Promoció Econòmica coincidien amb l’alcalde en destacar l’atractiu que suposaran estes obres per dotar de més vida al mercat i el seu entorn.