Home Actualitat Assumpta Domínguez: «Hem aconseguit reduir al mínim el deute municipal en un temps rècord»

Assumpta Domínguez: «Hem aconseguit reduir al mínim el deute municipal en un temps rècord»

Assumpta Domínguez: «Hem aconseguit reduir al mínim el deute municipal en un temps rècord»

Aconseguir un poble més accessible i eficient, potenciar les polítiques d’Igualtat de gènere i el teixit associatiu són algunes de les propostes del programa de Compromís de cara als pròxims anys si aconsegueixen revalidar l’alcaldia. Sols en 2019, Potries ha invertit més de 700.000 euros en infraestructures i ha ostentat la seu de la Capitalitat Valenciana.

Assumpta Domínguez afronta els últims dies de campanya per revalidar el seu càrrec a l’alcaldessa de Potries amb els objectius que es va plantejar fa quatre anys pràcticament complits. «A l’inici la legislatura teníem un deute de 105% pels impagaments de la Generalitat. Ara és del 7%. A més a més, hem acabat 2018 amb un superàvit suficient per a liquidar-ho totalment, però no hem volgut fer-ho perquè volem que el consistori tinga liquidesa i a més a més, tenim en marxa una forta inversió en infraestructures. Eren els nostres objectius principals fa quatre anys».

Concretament, en 2019 s’han invertit 700.000 euros en millores d’edificis i noves infraestructures per al poble de Potries. Una xifra molt elevada si tenim en compte que el pressupost anual del municipi està al voltant dels 800.000 euros.

La remodelació de la Casa de Cultura amb una nova sala de 170 m2 on es poden desenvolupar qualsevol mena d’activitats o la nova sala polivalent del poliesportiu municipal, són alguns exemples. D’altra banda durant esta passada legislatura s’han realitzat diverses actuacions per aconseguir que Potries siga un poble més accessible sense barreres arquitetòniques als carrers i edificis, una tasca que apunta Domínguez esperen continuar treballant si Compromís torna a governar el poble. Igualment s’han potenciat les polítiques per millorar l’eficiència energètica, el que ha permés estalviar en el consum elèctric i invertir esta despesa en altres millores.

Pel que fa a l’educació i Cultura, Domínguez destaca l’obertura del menjador de l’escoleta municipal i que el Municipi haja estat la seua de la Capitalitat Cultural de la Comunitat Valenciana amb la qual «hem pogut gaudir una programació en el poble de primera qualitat i que encara ara continua». Entre els objectius de promoció cultural de cara a la pròxima lelistalura, Domínguez destaca continuar amb la  promoció del patrimoni Hidràulic així com la creació d’un centre d’interpretació i escola de ceràmica, que completaria la bona acollida que el Museu de la Cassoleria d’Àngel Domínguez ha obtès durant el primer any de vida.

L’equip d’Assumpta Domínguez ha destacat també el treball realitzat en matèria de Benestar Social com el programa d’inclusió de menors nouvinguts. «És una oportunitat per a ells estar a Potries, però també per a nosaltres, ja que fem un món més inclusiu i multicultural».

Per últim, esta mateixa setmana s’ha millorat les condicions dels llocs de treball municipal equiparant el sou al de la resta de poblacions.

Polítiques d’Igualtat i educatives

Entre les propostes per millorar la localitat els pròxims quatre anys si aconsegueixen revalidar l’alcaldia, Domínguez promet que les polítiques d’igultat estaran present en totes les accions de govern. «Volem tindre una partida d’Igualtat per realitzar campanyes de sensibilització i formació», comenta la candidata de Compromís.

Igualment, destaca el projecte d’Hort i Cultura desenvolupat en l’escola on els xiquets i xiquetes coneixen l’agroecologia. Així com el la creació d’un obrador compartit, com a model de treball de col·laboració.