Alzira presenta la 5a edició d’Art al Carrer i la 4a del JIA

Dos propostes artístiques adaptades a l’actual situació

 

Hui s’ha presentat en roda de premsa la programació i novetats d’Art al Carrer i JIA 2020 que se celebrarà a Alzira els pròxims 25 i 26 de setembre. L’alcalde, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, el director artístic, Jordi Verdú, la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha, i el coordinador del JIA, Salva Hidalgo, han donat a conéixer els detalls d’esta especial edició que s’ha programat seguint les mesures de seguretat, limitant els aforaments i guardant les distàncies requerides entre el públic.

“Hem de repensar la manera de fer arribar les propostes culturals a tots els públics, perquè la #culturasegura és possible i necessària. Tota la ciutat està adaptant-se a les noves exigències sanitàries i des de l’àrea de Cultura, continuem fomentant la difusió de les arts escèniques, musicals i plàstiques com a elements enriquidors per a les persones i també com a entreteniment. Espectacles diversos, per a tots els públics i gratuïts que podrem gaudir en places i carrers de la nostra ciutat, sempre amb prudència i seguretat”, ha matisat l’alcalde.

Les novetats organitzatives d’enguany són: la descentralització dels escenaris, per tal d’evitar l’acumulació de gent al centre de la ciutat, on s’amplia al parc Pere Crespí, la plaça Cartonatges i altres emplaçaments; a més, cal fer reserva de cadires i assistir als espais delimitats sempre amb mascareta.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha explicat que “continuem amb la campanya la Cultura no s’atura perquè considerem que esta és un bé de primera necessitat, a més de generar llocs de treball directes i indirectes. Com es fa des de la primera edició, esta programació naix del treball de l’equip de Cultura, que s’ha esforçat moltíssim per poder oferir una proposta adaptada a l’actual realitat”. “A més –afig– hem seleccionat espectacles de qualitat i amb gran varietat de gèneres: circ, dansa, teatre, música, titelles, contacontes, pintura… tant de companyies nacionals, com d’artistes locals, incloent la Societat Musical d’Alzira”.

 

Al llarg dels dos dies comptarem amb l’animació de Mira Rosana Proyectos Teatrales. Entre els espectacles que ens visiten cal destacar tres estrenes: Social animal, de Titoyaya Dansa, és pràcticament una reestrena després del confinament, es tracta d’una obra nominada als Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat com a millor espectacle d’art de carrer i també com a millor direcció coreogràfica. AHÁ! CIRCO, de la companyia Alas Circo, és una estrena absoluta, i el mateix que ocorre a l’espectacle Roda, de la companyia valenciana Marea Danza.

Per a la majoria dels espectacles cal fer la reserva de cadires per tal de garantir les mesures de seguretat, enviant un correu electrònic a artalcarrer@alzira.es, amb:

Nom de l’espectacle (en el cas dels espectacles en què hi ha dos passes, indiqueu l’hora).
El teu nom i telèfon de contacte.
Nombre de cadires a reservar.

#CULTURASEGURA:

– Les cadires estaran disposades a una separació d’un metre.

– Ús obligatori de mascareta.

– Una vegada asseguts en la vostra cadira, no podeu alçar-vos fins que finalitze l’espectacle.

A més, entre les propostes fixes, trobem dues intervencions artístiques: L’amenaça, una espectacular creació de Juanito Maraca que lluirà a les portes de la Casa de la Cultura, i el mural Un passeig per la Vila, que pintaran els artistes Pablo Hevilla i Samuel Ferrer al carrer Auxili, molt a prop de la plaça del Forn, i que forma part de la campanya de dinamització de la Vila.

Exposicions a la Casa de Cultura

La Casa de la Cultura acollirà dos exposicions, “Què férem l’any passat?”, amb 60 fotografies d’imatges representatives d’allò que es va fer en la passada edició d’Art al Carrer i al JIA així com objectes decorats (caixes, llums de peu, cadires…). Del 24 de setembre al 3 d’octubre, i “60 il·lustradores JIA!”, exposició de 60 dibuixos elaborats per il·lustradors que han participat i participen en el JIA. Del 21 de setembre al 13 d’octubre.

A més, per quart any consecutiu el JIA ens porta la trobada més efervescent d’artistes, en què es podrà assistir a la creació en directe, un mercat d’il·lustració a benefici de l’Associació La Nostra Veu, actuació de les DJ i il·lustradores GUERRILLA XHEN o tallers infantils als quals cal inscriure’s en jornadesilustracio@gmail.com.

Consulteu la programació del JIA 04 en www.jornadesil-lustracio.com