Alzira instal·la 600 contenidors nous en els carrers de la ciutat

Els nous contenidors són més resistents i compten amb un pedal per facilitar-ne l’obertura

La regidoria de Serveis Urbans d’Alzira i FOVASA, empresa concessionària de les tasques de neteja en la ciutat, estan procedint des de fa unes setmanes al canvi de contenidors de tot l’entramat urbà.

Fernando Pascual, responsable de l’àrea de Serveis Urbans, ha explicat que “Els nous contenidors, de la marca Rototank, estan fabricats en el nostre territori valencià, concretament a la localitat alacantina de Biar. Es tracta de l’única empresa que elabora este tipus de contenidor. Té avantatges respecte als quals s’han utilitzat fins ara. Millor estètica i robustesa, ja que estan dissenyats de forma que compten amb una doble paret en les parts més propenses a patir l’ús diari, tant dels usuaris com per les tasques diàries de descàrrega”.

Cal destacar que estos nous models compten amb un pedal que facilita l’obertura, cosa que fa que siga molt còmode per a tots en general i per a les persones més majors en particular. Tenen una capacitat de 3.200 quilos i hi ha dos models, s’han instal·lat 250 dels de càrrega lateral i 220 de càrrega posterior. A més l’alçada dels nous contenidors és de metre i mig pel que redueix de manera considerable les barreres visuals, facilitant per tant la visibilitat en els encreuaments on es troben ubicats els contenidors, fent que la seguretat siga major tant per a conductors com per als vianants.

 

800 contenidors en tot el terme

Als contenidors urbans cal sumar els 280 que hi ha distribuïts pel disseminat del terme municipal, que sumats als anteriorment citats fan que Alzira compte amb prop de 800 contenidors per a dipositar el fem.

L’edil ha destacat que “La nostra premissa és la de buscar sempre el millor per a la nostra ciutat, per això hem apostat per estos nous contenidors que presenten majors prestacions i que ens permeten fer un pas endavant pels molts avantatges que tenen respecte als contenidors que ara estan retirant-se”.