Home Alzira Alzira acull un projecte europeu d’ocupació juvenil

Alzira acull un projecte europeu d’ocupació juvenil

Alzira acull un projecte europeu d’ocupació juvenil

Socis europeus comparteixen iniciatives per fomentar l’ocupació entre la joventut

Aquest dijous 17 i divendres 18, l’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus, acull el projecte europeu ‘Youth Initiatives for Employment’ en les instal·lacions d’IDEA, en el qual participen altres sis socis d’arreu d’Europa. Aquesta iniciativa tracta de compartir les polítiques d’ocupació juvenil que es realitzen en aquestes entitats per desenvolupar activitats formatives i laborals.

Segons ha explicat Ivan Martínez, regidor responsable de l’Oficina de Projectes Europeus d’IDEA: “es tracta d’una trobada internacional amb entitats de la UE que ofereixen formació i programes de treball, de mobilitat europea i Erasmus+, per tal de millorar en les experiències que s’ofereixen en cadascun dels seus centres. Hi participen representants del Regne Unit, la Universitat de Tessàlia (Grècia), el Comú de Cremona (Itàlia) i entitats d’Àustria i els Països Baixos. El cost d’aquest projecte, finançat per fons europeus, és de 58.000 euros. Cal dir que, gràcies a aquestes iniciatives, s’han pogut millorar diversos programes que hem realitzat des d’IDEA, com el Viatge a l’Empleabilitat (finançat per el Fons Social Europeu amb 900.000 euros des d’enguany) o optar a altres projectes de mobilitat i de pràctiques internacionals per a aturades i aturats de la nostra ciutat. De fet, Alzira ha aconseguit el 50% de totes les ajudes que destina el Servei Valencià de Voluntariat Europeu, el que mostra el dinamisme que hem aconseguit en mobilitats i programes europeus”.

El programa d’aquesta trobada internacional que es desenvoluparà aquesta setmana inclou la presentació de les iniciatives de cadascun dels representants, la visita a les instal·lacions dedicades a la formació d’IDEA i de la Mancomunitat de la Ribera Alta, al Centre de Participació Ciutadana de l’Alquerieta, etc.