Alcoi planifica la primera fase del futur aparcament a La Riba

Els terrenys són de l’EVHA però les negociacions amb l’Ajuntament per a un traspàs de titularitat estan avançades

La primera fase del futur aparcament que s’habilitarà en la zona de La Riba ja està planificada i comprendrà entre 60 i 70 places d’estacionament, incloent les destinades a persones amb mobilitat reduïda.

Tècnics de la regidoria d’Obres i Serveis han plasmat ja sobre paper la que serà la primera de les tres fases que s’habilitaran en el que serà un nou aparcament en el Centre, i el seu desenvolupament suposarà una inversió entorn dels 140.000 euros.

L’Ajuntament buscarà subvencions i ajudes d’altres administracions que permeten contribuir a portar avant aquesta actuació, al marge de què també puga disposar-se de recursos propis.

Respecte als terrenys de La Riba en què es construirà aquest nou aparcament, tant en aquesta primera fase com les dues restants, són propietat del EVHA (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) si bé les negociacions amb l’Ajuntament per a traspassar la titularitat estan molt avançades, per la qual cosa s’ha treballat ja en el projecte amb la finalitat que tan prompte es formalitze l’acord puguen iniciar-se els tràmits per a demanar ajudes i portar avant l’actuació.

Fins 200 places

Les tres primeres fases suposaran entre 150 i 200 places d’estacionament, unes xifres que podrien duplicar-se si en el futur es prolongara l’aparcament a uns terrenys actualment particulars que existeixen en la zona.

Amb la creació d’aquest aparcament es materialitzarà una reivindicació de comerciants i veïns, alhora que serà fonamental de cara al bon desenvolupament de la conversió en zona de vianants que el govern preveu dur a terme en diferents carrers del Centre en els pròxims mesos.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, assenyala que “es tracta d’un aparcament bàsic per a la mobilitat en el Centre, que s’anirà desenvolupant per fases. Ja tenim a punt la primera, amb la finalitat que tan prompte es dispose de la titularitat dels terrenys puguem optar a subvencions i ajudes”.