Alcoi empra càmeres per a revisar l’estat del clavegueram de tots els barris

A Santa Rosa s’ha determinat que dels 600 embornals del barri, un 8% no funcionen correctament

Dins del pla de treball que porta endavant l’empresa adjudicatària del contracte de neteja de clavegueram està realitzant una auditoria de l’estat de tot el clavegueram de la ciutat. Aquest treball la de fer durant els dos primers anys del contracte.

El darrer barri analitzat ha estat el de Santa Rosa, on s’han utilitzat càmeres i les últimes tecnologies per conéixer l’estat del clavegueram i poder fer les actuacions necessàries.

S’ha determinat que dels 600 embornals del barri, un 8% no funcionen correctament, ja que estan col·lapsats. A més dels 500 pous, el 20% han patit xicotets despreniments i marcs trencats que han provocat el taponament del trànsit de l’aigua del clavegueram.

Gràcies a aquesta auditoria ara es podran reparar i solucionar tots aquests problemes del clavegueram de la nostra ciutat.

«Un dels objectius d’aquest pla i que vam aprovar en el Ple Municipal és del de fer una cartografia del clavegueram de la ciutat. El clavegueram és una instal·lació que tal vegada la ciutadania no valora perquè no el veu, perquè està baix terra, però que és bàsic per al que són els serveis de la ciutat. A més de reparar tot el que no està bé, aquest servei també fa un treball preventiu per evitar precisament amb aquest manteniment que es col·lapsen els embornals», ha destacat el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.