Albaida impulsa un pla per a combatre la soledat de les persones majors

La iniciativa compta amb el suport de Creu Roja i ja hi ha 5 persones usuàries d’aquest servei

Des de l’Ajuntament d’Albaida i la delegació local de Creu Roja s’ha engegat un programa per tal de combatre la soledat de les persones majors del municipi. Gràcies al voluntariat de l’ONG les veïnes i veïns d’Albaida de major edat podran participar en el projecte @Enredate, que té implantació a tot l’Estat. En aquests moments hi ha 5 persones usuàries d’aquest servei.

D’aquesta manera es posen els mecanismes per a establir vincles d’acompanyament i seguiment a aquestes persones en risc de soledat, de manera presencial i telefònica. La regidora de Polítiques Socials, Mª Àngels Salom, ha volgut agrair a Creu Roja “la seua disponibilitat per a poder ajudar sempre a qui més ho necessita, m’ompli de satisfacció veure com gent molt jove s’implica en el benestar dels nostres majors”.

Professionals de primer nivell

Des de Creu Roja han establert un equip integrat per una treballadora social, una directora tècnica i una voluntària, que té estudis en emergència sanitària i està realitzant el cicle en Atenció a Persones en Situació de Dependència. “Un grup de professionals de primer nivell que treballen cada dia per fer la vida de la gent més fàcil; i ara, gràcies a aquest servei d’acompanyament podrem cobrir una necessitat per a Albaida” ha explicat Salom, qui no ha volgut oblidar que “també rebem l’ajuda de Càritas i la Policia Local, qui han estat sempre atents de qualsevol mancança i tirant-nos una mà també en aquests temes, fins i tot en períodes festius com el Nadal”.

Per a poder ser usuari o usuària d’aquest projecte s’ha d’acudir als Serveis Socials d’Albaida, en les dependències municipals, on podran informar-se i els posaran en contacte amb l’ONG. A més, des de l’Ajuntament i Creu Roja d’Albaida es fa una crida perquè s’inscriguen més voluntaris i voluntàries per a poder ampliar l’acompanyament i el seguiment. La via de contacte és albaidapresi@cruzroja.es, i es pot col·laborar a partir dels setze anys amb autorització parental.