«A la Font no hem inventat res, simplement anem fent en la mesura de les nostres possibilitats»

Entrevistem a Pablo Puig, alcalde de la Font d’En Carròs, per a que ens explique quines mesures s’han pres en el municipi per fer front a la COVID-19 i com estan visquent este atípic estiu

 

A banda del sanitari, un dels efectes més negatius de la crisi sanitària ha estat l’econòmic. La interrupció de l’activitat econòmica durant l’Estat d’Alarma va fer que moltes persones es quedaren sense feina i que les empreseses i xicotets comerços veieren caure els seus ingressos fins a nivells preocupants. Des del primer moment, totes les administracions van posar en marxa mesures per tal de donar solució a este problema i reactivar l’economia. És el cas de la Font d’En Carròs on el seu alcalde, Pablo Puig, ens ha contat quines mesures s’han dut a terme en el municipi per fer front als efectes econòmics de la COVID-19.

Una de les primers fronts a atacar per part del govern d’este municipi de la Safor va ser el de l’ocupació, així, a través dels diferents programes duts a terme en el municipi, Programa d’Ocupació Social, Atur Agrícola o La Font et Beca, com ens ha explicat l’alcalde va poder donar-se feina a més de 50 persones per atendre tasques diverses en el municipi en els pròxims mesos, “No hem inventat res, simplement el nostre objectiu- ha explicat l’alcalde- és anar fent en la mesura de les possibilitats que tenim”.

Per a les empreses i comerços de la localitat també es van convocar les ajudes al foment per a l’activitat comercial, així, segons Puig, “la finalitat d’estes ajudes, a les que han optat 21 comerços i establiments de la  Font, és contribuir a sufragar les despeses corrents que han suportat els comerços locals que han tingut que interrompre la seua activitat durant l’estat d’alarma amb un màxim de 1.000€”.

Altre dels objectius per al govern municipal de la Font d’En Carròs per a esta Nova Normalitat era el manteniment d’una programació cultural durant els mesos d’estiu, “no podem fer les nostres tradicionals Revetles d’Estiu com ens agradaria, però volem oferir propostes de qualitat per a que la gent puga eixir al carrer i que gaudisca de la cultura en un entorn segur”. Sense anar més lluny, per a este diumenge està programat el concert del grup “Batecs” al Parc de la Muralla, “un espai tancat a l’aire lliure que ens dona totes les garanties de seguretat tan necessàries en estos moments”, ha explicat Pablo Puig. L’alcalde també ens ha avançat algunes de les propostes per als pròxims mesos com el concert del Botifarra el proper 2 d’agost o d’Andreu Valor el 16 del mateix mes.