La programació inclou activitats destinades a tots els nivells formatius i serà oberta pel psicòleg i investigador de la Universitat de Columbia, Alejandro Adler
Ontinyent retrà homenatge a tot el professorat jubilat de la ciutat dintre de la IV Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera, amb una programació entre el 30 de març i el 9 d’abril. Així ho anunciaven l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, este matí en roda de premsa.
Borrell explicava que “en 2017 vam retre homenatge a 22 mestres i ara àmpliem este acte a tot el professorat perquè entenem que ells i elles són els que formen a les persones. El seu treball és fonamental i mereix el seu reconeixement” i incidia que “la programació manté l’essència de les altres tres edicions de la setmana pedagògica basades en innovació i renovació”, destacava.
L’alcalde agraïa al regidor el seu treball destacava que “en esta edició, tots els nivells educatius existents a la ciutat estaran presents al llarg dels 9 dies de programació. Podrem ensenyar a la resta de ciutats i a la nostra pròpia ciutat tots els recursos educatius que tenim com a ciutat perquè sens dubte l’educació és la millor inversió que un Ajuntament i una societat pot fer”, manifestava.
La programació començarà el proper 30 de març amb una conferència i taller a càrrec del psicòleg i investigador de la Universitat de Columbia, Alejandro Adler. Esta xarrada forma part de les Jornades de Psicologia Positiva que s’inclouen dintre d’esta 4t setmana pedagògica i que, segons explicava Borrell mostren “la consolidació de les relacions i les sinergies que hem establit amb la Universitat de València gràcies a la qual comptarem amb una figura d’esta importància dintre de la corrent de la psicologia positiva”, manifestava.
Altres de les activitats organitzades conjuntament amb la Universitat de València són l’activitat inaugural, que tindrà lloc el dilluns 1 d’abril encara que la programació començarà el 30 de març. La inauguració tindrà lloc a la plaça del Barranquet en una acció on tota la ciutadania podrà participant mitjançant tallers i diferents accions que permetran millorar la seua salut. El dimecres 3 d’abril, Ontinyent serà, per primera vegada, seu de la Trobada d’Unisocietat així com d’una trobada entre mestres d’infantil i alumnat de Magisteri.
Entre la programació el proper 2 d’abril, el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà la Mostra d’Innovació i Educació que permet als centres d’Ontinyent mostrar a la ciutadania tots els projectes de renovació pedagògica que fan en els seus centres. El pròxim 4 d’abril, l’activista social Mohamed Amrani visitarà Ontinyent per parlar sobre la importància de crear identitats perquè la societat puga conviure en harmanoia. Esta conferència forma part de la programació d’Escola de Famílies i compta amb la col·laboració del grup Educar en la convivència.
Un any més un dels principals punts d’atracció de la Setmana Pedagògica serà la V Fira de l’Estudiantat, que podrà visitar-se divendres 5 d’abril a la Plaça de la Concepció de 9:00 a 14:00 hores, una jornada en la qual també tindrà lloc la II Fira dels Ensenyaments de Règim Especial de 18:00 a 20:00 hores a la Plaça del Mestre Ferrero.
A l’endemà, dissabte 6, hi haurà un taller per a crear patis i parcs dinàmics pensants en la inclusió i la plena convivència de totes les persones, activitat que compta amb la col·laboració d’INCLOUTEA. La programació continuarà el dilluns 8 d’abril amb la presentació del llibre “I a mi què em passa?” de Tona Català i Carmen Morera. Finalment, la IV Setmana Pedagògica conclourà el proper 9 d’abril amb l’acte homenatge al professorat jubilat d’Ontinyent a la Sala Gomis i la representació teatral, “Història d’una mestra”, que mostrarà la importància que va tindre l’ensenyament durant la II República i els seus anys previs.