Home Actualitat Cullera impulsa una campanya contra el mosquit tigre davant l’arribada de la calor

Cullera impulsa una campanya contra el mosquit tigre davant l’arribada de la calor

Cullera impulsa una campanya contra el mosquit tigre davant l’arribada de la calor

S’actuarà en zones de risc de focus larvaris utilitzant tractaments biocides

Després d’una parada de tres mesos motivada per les baixes temperaturas, l’Ajuntament de Cullera reprén les actuacions per a controlar la població del mosquit tigre. el tractament utilitzat és un biocida amb composició a base de Bacillus thurigiensis, un bacteri d’ús ambiental capaç d’eliminar les larves de mosquit.

El producte és innocu i no té efectes negatius en persones ni altres éssers vertebrats. Les actuacions començaran al pròxim dijous i s’actuarà en zones urbanes i de la perifèria, amb especial atenció en llocs propensos als focus larvaris com ara claveguerams o embornals.

El departament de Medi Ambient del consistori recorda que els biocides són prou efectius per a acabar amb els focus larvaris mentre que si s’actuara directament en espècimens adults, farien falta tractaments químics, els quals solen anar relacionats amb perjudicis per a l’entorn i les persones.

El desenvolupament de la campanya és de caràcter anual i la seua durada s’estén fins als mesos d’octubre o novembre. En el moment en què les temperatures comencen a baixar es fa una aturada en els tractaments fins que comencen a pujar de nou. Amb tot, es continua amb el control de possibles colònies i, si durant els mesos de desembre, gener o febrer hi haguera temperatures altes, els tractaments amb biocides es continuarien.

Per als veïns que detecten la presència d’estos insectes o sospiten de qualsevol possible focus, l’Ajuntament de Cullera atendrà les peticions a través de l’email mediambient@cullera.es

Consells contra el mosquit tigre

Els tècnics mediambientals de l’ajuntament recorden que cal evitar recipients propensos a acumular aigua estancada com ara poals, bidons o plats de plantes.

Cal protegir pous i aljubs amb malles antimosquits per a evitar que ponguen ous i, en el cas de posseir piscines, mantenir els nivells de clor adequats durant tot l’any.

També és necessari renovar cada dos o tres dies l’aigua dels abeuradors dels animals, netejar adequadament les canaletes, revisar qualsevol forat en els arbres i supervisar les zones amb reg a degoteig que puguen deixar xicotets tolls d’aigua en el sòl, tests i plats.