Àlex Borrell anima a la ciutadania a gaudir de la mostra, que compta amb més de 300 elements etnogràfics del s.XIX i XX i ja ha estat visitada per més de 3000 persones
L’exposició de la Col·lecció Etnològica de Francisco Galiana Gisbert “El Secà” es perllonga fins setembre. La mostra basada en materials de la vida diària de finals del segle XIX i principis del XX continuarà així al Museu Arqueològic d’Ontinyent de la Vall d’Albaida (MAOVA). El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha destacat que prorrogar la mostra “permet donar opció a noves visites escolars guiades”, animant animat a la ciutadania que encara no ha gaudit de l’exposició perquè “podran conèixer i descobrir objectes molt curiosos que els ontinyentins i ontinyentines utilitzaven en el passat”, manifestava.
L’exposició està formada per més de 300 elements etnogràfics donats a la ciutat per la família de l’ontinyentí Francisco Galiana, més conegut com el metge Galiana, qui ha arreplegat durant dècades tots estos objectes. S’espera que puguen incloure’s en el futur en els arxius de la cultura material d’Ontinyent que ens permetran saber com era la vida passada i actual dels distints grups humans que conformen la societat.
La mostra, que ha estat a cura de l’arqueòleg municipal, Agustí Ribera, i de la llicenciada en Belles Arts Mònica Mollà, es divideix en tres parts: Un primer gran conjunt d’eines del conreu del secà ontinyentí amb falces, aixades, forques, relles, parts del forcat de llaurar, i elements que van dur a denominar la mostra com “Etnoteca El Secà”; un segon conjunt amb elements de cuina i domèstics, així com mobiliari corrent, cadires de boga, un tendur, brasers o materials gràfics com fotografies antigues o un quilomètric ferroviari; i finalment un tercer conjunt de ceràmiques, bàsicament rajolets i elements de paviment.