700 esportistes de tota la Comunitat Valenciana participaran al XI Duatló d’Ontinyent

El poliesportiu municipal serà l’epicentre d’una prova que comptarà amb tres trams de 4’2 i 2’4 quilòmetres a peu i 18 en bicicleta

Al voltant de 700 esportistes de tota la Comunitat Valenciana participaran el proper dissabte 5 de març al XI Duatló d’Ontinyent, competició multiprova que torna després d’interrompre’s per la pandèmia en 2021. Precisament per evitar masificacions, la competició, coorganitzada per l’Ajuntament i el Club Triatló Ontinyent, està reservada en esta edició a esportistes federats participants a la Lliga Autonòmica de Clubs “Caixa Popular” de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, destacava que “Ontinyent tornarà a ser epicentre esportiu a nivell autonòmic, en esta ocasió amb una prova de duatló que comença i acaba en la pista d’atletisme del Poliesportiu. Vindrà gent de tota la Comunitat i pensem que competicions com aquesta ens ajuden a l’objectiu de projectar el municipi i fer d’Ontinyent una ciutat d’atracció també des la vessant esportiva”, manifestava.

La prova, que començarà a les 16:00 hores i tindrà vàries eixides, es disputarà en la modalitat “duatló sprint”, amb un primer segment de 4.200 metres de carrera a peu per un recorregut urbà, un segment ciclista de 18 km i un tercer segment de carrera a peu de 2.400 metres. Amb motiu del pas de la prova pel barri del Llombo, hi haurà zones on prèviament es restringirà l’estacionament de vehicles i es faran els preceptius talls de carrer per garantir la seguretat dels i les esportistes. El regidor animava al veïnat del barri del Llombo “a eixir al carrer a animar i gaudir d’una prova d’alt nivell esportiu, que transcorre als segments de carrera a peu íntegrament pel barri”.

Ultims dies d’inscripcions per a la IV Cursa de la Dona

Óscar Borrell recordava que altra cita esportiva destacada serà la propera setmana amb la IV Cursa de la Dona d’Ontinyent, que tindrà lloc el 13 de març organitzada per l’Ajuntament i el club “Planifica y Evoluciona & Dulce Bebé”. Borrell animava a aprofitar els últims dies per formalitzar inscripcions, que es poden fer fins al proper 6 de maig a través de la plataforma web “mychip” i físicament als establiments Alimenta i Rull Intersport. La prova, que transcorrerà per un recorregut d’aproximadament 5’5 kilòmetres, té caràcter solidari, recaptant fons enguany a benefici de l’associació AFAO de familiars de persones malaltes d’Alzheimer i altres demències. Cal recordar que junt amb la borsa de la corredora es lliuraran entre les participants milers de cromos de l’àlbum de dones esportistes locals creat a iniciativa de la regidoria d’Esports.