Home Actualitat 40 arquitectes de tot el món busquen idees per a regenerar Cantalot, Calvari i Patronat

40 arquitectes de tot el món busquen idees per a regenerar Cantalot, Calvari i Patronat

Tavernes ha sigut seu d’una jornada de treball on s’han posat de manifest iniciatives i idees en la millora de la zona nord

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha acollit, en el dia de hui, al Braç Treballador, una jornada de treball on s’han posat de manifest iniciatives i idees en la millora de la zona nord, principalment en els barris Cantalot, Calvari i Patronat. Esta jornada forma part de la Placemaking Week Europe 2019, la major conferència i festival europeu sobre desenvolupament urbà i transformació de l’espai públic.

Amb aquest objectiu, els experts, junt a representants de diversos sectors socials de la ciutat, com ara educació, industria, comerç o serveis socials, entre d’altres, han estudiat de primera mà les necessitats i possibilitats dels barris del Calvari, Cantalot i Patronat per a oferir conjuntament diverses solucions i aconseguir tenir els serveis necessaris per a fer-los més atractius per a la gent jove. En la jornada han participat també 5 joves professionals vallers, que han gaudit d’accés gratuït al congrés.

El govern de l’ajuntament de Tavernes, ha vingut treballant, els darrers temps,  amb el projecte Circular Cities que pot facilitar una millora de la zona nord del casc urbà dins de la convocatòria de Fons Europeus URBACT, un projecte basat en les bones pràctiques i com implantar-les segons les directrius europees de l’Economia Circular. Així, a la jornada de hui, s’han avaluat experiències innovadores d’èxit en en altres ciutats per implantar-les a Tavernes amb possible subvenció de fons europeus.

També, cal recordar que a les darreres dates, l’ajuntament ha presentat a l’Àrea de Projectes Europeus de la Diputació estes iniciatives i projectes ja ben avançats per a optar a futures ajudes i subvencions europees per millorar el casc urbà i els espais verds del municipi. La Diputació en una primera valoració ha mostrat la seua satisfacció pels projectes i la forma de treballar del consistori valler.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha estat present en la jornada desenvolupada al Braç Treballador, juntament amb el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i diversos tècnics municipals. L’alcalde valler ha valorat positivament l’acollida d’esta jornada de la Placemaking Week 2019 ja que “Tavernes al llarg del dia de hui és el centre de l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatge, amb la presència de 40 professionals internacionals. El que pretenem és tindre una eixida tècnica a la nostra proposta política de revitalitzar la zona nord del municipi ja que observem que és una zona que s’està despoblant, per a fer-la atractiva especialment per a la gent jove. Per a això volem dotar a la zona de serveis, remodernitzar la organització i les cases amb subvencions de la Unió Europea i la Generalitat. Al llarg de la jornada de hui obtindrem un esborrany de propostes tècniques per a obtindre totes les solucions i establir un pla per a dur-les a terme”.