Home Actualitat El Museu Internacional de Titelles d’Albaida rep el premi honorífic del Festival de Teatre per a la Infància de Sant Joan d’Alacant

El Museu Internacional de Titelles d’Albaida rep el premi honorífic del Festival de Teatre per a la Infància de Sant Joan d’Alacant

Divendres passat es clausurava la 3a edició del Petit teatre (Festival de Teatre per a la infància de Sant Joan d’Alacant) i fins allà es van desplaçar l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis i la directora del Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA), Júlia Rodríguez Martínez, per recollir el premi honorífic que aquest festival ha atorgat al museu per la seua tasca en promocionar les arts escèniques, especialment el teatre de titelles i objectes, fent especial atenció a la infància.

L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis, ha volgut agrair a la regidora de Cultura, Clara Rodríguez Montesinos, i a l’alcalde de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, Jaume Joaquín Albero Gabriel, que hagen tingut la deferència d’atorgar aquest premi al MITA d’Albaida i també ha elogiat la tasca del personal del Museu als quals ha animat a continuar treballant amb el mateix esforç i tenacitat que al final es veuen recompensats amb reconeixements com aquest premi.

La directora del MITA ha agraït a l’organització del Petit festival que pensés en el MITA com a mereixedor de tan alt distintiu i desitja que aquest festival perdure en el temps, ja que és un referent de qualitat i compleix un paper molt important formant als més xicotets com a futurs espectadors. També ha assegurat que el MITA continuarà treballant per ser un referent en el món del titella, preservant i mostrant als seus visitants les qualitats i particularitats d’aquest art comú a tota la humanitat.

El Museu Internacional de Titelles d’Albaida compta ja amb 22 anys d’història. És l’únic museu de titelles que es pot visitar a la Comunitat Valenciana i el primer d’aquestes característiques creat a Espanya. En les seues dues plantes d’exposició es poden veure titelles arribats de tots els continents i personatges famosos com els ninots de Gomaespuma, els guinyols de les Noticias del Guiñol o el muppet Ulleretes, protagonista del programa Bona nit, entre molts altres.