Xeresa instal·la plaques solars als edificis municipals

Van a instal·lar-se plaques fotovoltaïques a l’Escoleta Municipal, Ajuntament, l’Escola i el Centre de Salut

 

El govern municipal de Xeresa té uns objectius molt ambiciosos en el que respecta a la sostenibilitat. Es va començar instal·lant plaques fotovoltaiques a l’alberg municipal, actuació de 14.834 € i que va estar subvencionada al 80% per Conselleria amb les ajudes per a potenciar actuacions de lluita contra el canvi climàtic. Pròximament s’instal·laran també plaques a l’escoleta, l’ajuntament, l’escola i el centre de salut. Aquest pla es realitzarà en dues actuacions distintes, una tindrà un cost 14300 €.

Per a la instal·lació a l’escoleta i l’ajuntament i l’altra tindrà un cost de 15600 €, per a la instal·lació a l’escola i el centre de salut respectivament.

Aquestes actuacions es realitzaran amb la subvenció de l’IVACE de Foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica, on se subvenciona el total menys l’IVA. A més, també està previst instal·lar plaques a la casa de la cultura, actuació que es realitzarà amb el Pla Reacciona de la Diputació, tindrà un cost de 30.000 € i estarà subvencionat al 80%.

Amb el Pla Reacciona, Xeresa també ha obtingut certificacions energètiques dels seus edificis municipals, certificats que acrediten que acompleixen la normativa d’estalvi energètic.

L’anterior exercici es va obtindre els certificats per a l’ajuntament i la casa de la cultura i aquest està previst obtindre-los per a l’escoleta i l’alberg.

D’altra banda també s’està treballant per a la conscienciació en els joves del poble, és per això que s’està duent a terme al CEIP Sant Antoni de Pàdua el projecte 50-50, en aquest projecte professorat i alumnat aprenen mesures per a estalviar energia i aigua. Els diners estalviats durant un any es veuran revertits en inversions per a l’escola.