Xàtiva i Ontinyent obrin una consulta de genètica per tractar malformacions congènites

Poden accedir tant població infantil com adulta i es realitza en els dos hospitals del Departament

El Departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha posat en marxa una consulta de genètica clínica i dismorfologia. Este nou servei es prestarà per part del Servici de Pediatria tant en l’Hospital de Xàtiva com en el d’Ontinyent.

La consulta està a càrrec del neuropediatra Salvador Climent que compta amb àmplia formació en genètica clínica i malformacions congènites.

En esta consulta es pretén l’ajuda al diagnòstic clínic d’aquelles entitats clíniques que presenten en si malformacions tant evolutives com congènites i que puguen catalogar-se dins d’una determinat síndrome tant si ha sigut diagnosticat prèviament com si no ha sigut diagnosticat.

Valoració clínica

Es permetrà així establir un diagnòstic concret i poder-ho derivar cap a l’especialitat o tractament que millor resultat puga donar al pacient.

Així mateix també es realitza una valoració clínica de casos que necessiten un estudi morfològic de defectes congènits per a poder-los redirigir cap a nous tractaments, tècniques o inclús estudis moleculars.

Este servei està dirigit a pacients pediàtrics i adults, ja que a esta consulta podran ser derivats pacients des de metges de família i pediatres d’Atenció Primària, així com des de les distintes especialitats hospitalàries multidisciplinàries

Nova prestació

La Gerent del departament Margarita Llaudes ha destacat esta nova prestació a “pacients el diagnòstic del qual és moltes vegades difícil de realitzar perquè es tracta d’alguna de les crides -malalties rares- o perquè precisen d’una preparació per part dels facultatius especial o bé pot ser que no se’ls haja fet un diagnòstic correcte”.

La consulta es prestarà dos vegades al mes en l’Hospital de Xàtiva i els pacients de l’àrea de la Vall d’Albaida seran citats en l’Hospital d’Ontinyent.