«Vilallonga ve a FITUR amb una aposta clara per atraure al turisme d’interior»

Roman Garrigós, alcalde de Vilallonga, explica a Infoniu tot el potencial que té esta localitat de la Safor

 

Tot i que pot semblar que les setmanes més importants per al nostre sector turístic son durant els mesos de més calor, és ara, en les acaballes de gener quan els nostres pobles i ciutats viuen un moment clau. I és que esta setmana se celebra en Madrid FITUR, la Fira Internacional de Turisme on les nostres destinacions mostren tot el millor que tenen de cara a atraure més, per sobretot, nous visitants.

En Infoniu hem parlat amb Roman Garrigós, alcalde de Vilallonga per a que ens conte que proposa esta ciutat,des del seu entorn privilegiat al cor de la Safor, i quins són els projectes que ja tenen en marxa.

Un any més, Vilallonga acudeix a FITUR. Quin tipus de turista aspira a captar?

El nostre municipi, pel tipus d’ubicació en el que és troba, espera ser un punt d’atractiu per al turisme d’interior, que busca un contacte directe amb la natura. A Vilallonga té espai des del turista que vol compartir la natura en família o amics, com aquell que busca experiències esportives més intenses.

Què oferirà Villalonga en FITUR per a atraure visitants?

Com a novetat, enguany anem a presentar la ruta Eurovelo, una nova ruta proposada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de l’itinerari cicloturístic europeu que en el seu pas per València té parada en Vilallonga. Es tracta d’una via accessible per a qualsevol amant del ciclisme, sense importar les seues condicions físiques. També anem a presentar el vídeo del showcooking de la preparació del Blat Picat que vam fer durant la Fira Gastronòmica del Blat Picat.

Quines són les principals fortaleses turístiques de Vilallonga?

Sense cap dubte, el nostre entorn mediambiental i paisatgístic envoltat de muntanyes, en especial la Via Verda que recorre l’antic traçat ferroviari entre Alcoi i Gandia i que en paral·lel al Serpis, per mig del «desfiladero», entre la serra de la Safor i la Cuta.

Vilallonga ofereix tot tipus de paratges, quin tipus d’esports de muntanya es poden practicar en ells?

L’entorn natural de Vilallonga compta amb tot tipus de sendes que envolten la localitat. Hi han per al turista més exigent, com les que pugen al Circ de la Safor amb un desnivell del 40%, com per a un turisme més familiar, que simplement vol gaudir del contacte amb la natura.

De quin tipus d’allotjaments disposa Villalonga?

Des de l’Ajuntament estem treballant per crear una bona xarxa d’allotjaments al municipi. Ara disposem de diverses cases rurals al nucli urbà i també en plena natura, així com amb un hotel que té una cuidada oferta gastronòmica i d’oci. En breu també podrem comptar amb un alberg de 17 places amb possibilitat d’acampar en l’exterior, ja que és una de les opcions més buscades pel turista d’interior.

I què espera d’esta edició de FITUR?

Esperem donar a conèixer tot el potencial i atractiu turístic que té Vilallonga i establir contactes que ens permeten avançar en projectes profitosos per a la localitat. Gràcies a edicions anteriors, tenim ja algunes coses avançades com la recuperació de les Fàbriques de Llum i la posada en valor del patrimoni hidràulic del Serpis. Ja disposem de fons per a la redacció del projecte que ens permetrà en breu presentar una proposta per a l’obtenció de Fons Europeus i tindre així un motiu més per visitar el nostre poble.