Villalonga repara l’entrada a Estancades Altes després de dotze anys de queixes veïnals

L’alcalde Román Garrigós informa que s’han destinat 54.000 euros d’una ajuda de 2021 i lamenta la demora de la Diputació a tirar avant el projecte

Villalonga dona solució a un dels problemes històrics del seu terme municipal. El govern local repara l’accés a la zona residencial Estancaes Altes, un disseminat en el qual hi ha uns 50 habitatges i on habiten de manera habitual unes 120 persones, com ha informat l’alcalde de Villalonga, Román Garrigós.

El primer edil ha informat que amb aquesta actuació l’executiu local dona resposta a “una queixa veïnal que porta dotze anys arrossegant-se i que cap govern anterior va saber solucionar”. Garrigós ha explicat que una de les primeres mesures de l’actual executiu va ser solucionar els danys existents en el camí d’entrada a Estancaes Altes, com així li ho van traslladar als veïns.

De fet, aquesta obra s’executarà en breu, però amb diners del Pla d’Inversions 2020/21 de la Diputació de València. “Aquesta actuació ha sigut prioritària per a l’Ajuntament de Villalonga, però la lentitud de la Diputació a licitar les seues obres l’ha demorada tot aquest temps, malgrat la nostra insistència i les repetides vegades que hem demanat a l’entitat provincial que tirara avant aquest projecte”.

L’actuació s’executarà amb 54.000 euros del Pla d’Inversions de fa dos anys: “Hi ha més projectes que segueixen alentits per la paràlisi de la Diputació de València, que tarda molt a traure les obres a concurs”. Però, després de les pressions del “consistori de Vilallonga aquesta iniciativa ja està en marxa i s’adjudicarà en breu”, ha agregat l’alcalde.

Les obres, quan li les haja quedades una empresa, en qüestió un mes o potser setmanes, podran arranquen i “acabar amb un problema històric de Estancaes Altes”. “L’accés a aquest disseminat està completament destrossat, hi ha foradades, sots i clivelles i per això hem prioritzat aquesta obra amb la intenció que en uns mesos la via d’entrada al residencial estiga reparada”, ha precisat l’edil del Partit Popular. “Tots aquests problemes hauran desaparegut en uns mesos”, ha agregat.

Garrigós ha comentat que aquesta actuació millorarà la seguretat dels més de 120 veïns d’aquest mig centenar d’habitatges. “No podem permetre tenir camins o accessos a residencials en aquest estat. El govern de Villalonga ha treballat molt en aquesta legislatura per a millorar vies rurals i camins i els resultats són ací. Això xoca amb les dues etapes de govern del PSPV d’Enric Llorca, en la qual va haver-hi un complet abandó d’aquesta mena d’obres. Els governs socialistes estaven més ocupats a contractar gent de manera il·legal, de fet Llorca està condemnat per aquest motiu”.

Demanda històrica

L’alcalde ha explicat, a més, que aquesta obra ha sigut una demanda constant dels veïns de Estancaes Altes “des de principis de la legislatura”. “Han vingut a l’Ajuntament a mostrar el seu malestar per l’estat d’aquesta via i sempre els hem transmès que era una prioritat. Tenim els diners des del Pla d’Inversions 20/21 de la Diputació, però aquesta entitat no tirava avant el projecte al no licitar les obres”, ha lamentat.

Finalment, el projecte de reparació de l’accés a Estancaes Altes ha eixit a concurs per 54.000 euros i s’espera que en qüestió setmanes o un mes estiga adjudicat i comencen els treballs: “Una vegada arranquen les obres es farà un raspat de la via, es reasfaltarà i es reforçarà tot el traçat per a evitar que isquen noves clivelles en el futur”.

Click here to change this text