Un jutjat de València anul·la la resolució de confinament de Benigànim

La titular d’el Jutjat del contenciós-administratiu número 3 de València al·lega que Sanitat només comptabilitza contagis però no hospitalitzacions o defuncions

 

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 de València ha anul·lat la resolució de la conselleria de Sanitat que ha permès confinar la localitat valenciana de Benigànim, segons van confirmar fonts dela pròpia conselleria. La jutge ha observat en aquesta resolució, amb data de 31 d’agost, defectes de forma en la norma en temes com la tipologia de confinament i la tolerància per a la conformació de grups; de manera que la conselleria a més de presentar un recurs prepara una nova resolució que s’ajuste a les exigències de la jutgessa. La intenció de la Generalitat és que el confinament es mantinga.

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana va dictar dilluns la norma per la qual s’acorden mesures addicionals en el municipi de Benigànim (València) durant 14 dies naturals, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid 19 que viu en l’actualitat la localitat, i que inclou el seu confinament.

Important propagació del virus

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, la situació actual epidemiològica en el municipi de Benigànim, d’acord amb els informes emesos des de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, «evidencia un augment de la propagació de virus a la localitat«, on s’ha produït un increment exponencial en la incidència d’aquesta malaltia, «molt superior a l’esperat».

De fet, s’ha passat d’una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants en la setmana que va finalitzar el 16 d’agost, a una incidència de 994,46 en els darrers 7 dies), i s’ha produït la «pèrdua de traçabilitat dels casos «.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que l’increment de casos dels últims set dies «evidencia una important propagació de virus a Benigànim i indica una transmissió comunitària sostinguda, pel que és necessària l’adopció d’aquestes mesures temporals, amb l’objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi. Ha estat una decisió difícil, però necessària «.