Un concert de música en valencià amb “Buhos” com a cap de cartell obrirà la programació musical de la Setmana Gran de Festes

Es tracta d’una oferta variada amb sabor ontinyentí que combina propostes consolidades i innovadores

 

Un concert de música en valencià amb el grup “Buhos” com a cap de cartell obrirà dimarts 22 d’agost la programació que l’Ajuntament d’Ontinyent ha previst per a la «Setmana Gran» de festes, al marc de la iniciativa «Ontinyent en concert». Una programació amb 6 jornades d’espectacles per a diferents públics que es desenvoluparan l’aparcament de Paduana i la Glorieta.

 

L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez junt a la regidora de Festes, Àngels Muñoz i el President de Festes, Vicent Pla, presentaven ota la programació musical “una oferta variada, en sabor ontinyentí, que combina propostes consolidades i innovadores, i que organitzem anant de la mà de la Societat de Festers, perquè és una programació plantejada per complementar la festa de Moros i Cristians, que és l’autèntica protagonista”.  Rodríguez recordava que la programació inclou atractius per a totes les edats, ja que allò que es vol “és que tot el món tinga activitats del seu gust”, i animava a veïnat i visitats “a acompanyar-nos i gaudir d’estos moments”.

 

la regidora Àngels Muñoz donava detalls d’una programació que tindrà la seua primera jornada el 22 d’agost, de vesprada a la Glorieta des de les 19:30 hores amb “La Nit Gran” i a la mitjanit a l’aparcament de Paduana amb un concert de música en valencià. La “Nit Gran” inclourà actuacions de grups com Tex-Mons, Década, saltos, Atlantis i Élites, i anirà aparellada a un sopar, donant-se més detalls pròximament. Pel que fa al concert de música en valencià a l’aparcament de Paduana, tindrà com a cap de cartell a “Buhos”, un grup de rock festiu de Calafell, amb influències de reggae i ska, amb una ampla trajectòria musical que inclou Ontinyent a la seua gira d’enguany, a la que actuarà també a ciutats d’Holanda, Itàlia o Regne Unit.

 

A més a més, també actuaran Maluks, grup fundat en 2019 a Benimaclet, portarà a Ontinyent un espectacle musical al qual barreja estils com el Dancehall, reggae, cumbia i drum and bass. La vetllada la tancarà la música electrònica de Dj Karlos-K, podent adquirir-se les entrades al preu de 12 euros des del 1 d’agost a la web “entradasparaeventos.es”.

 

Dimecres 23 des de les 19:00 hores tindrà lloc a la Plaça de la Concepció i el parc de la Glorieta el tradicional espectacle familiar amb el grup “Toys”, amb la novetat de comptar-se també amb l’espectacle itinerant “RR1 Animàtic” de Scura Producció. Ja per la nit, des de les 23:30 hores a l’aparcament de Paduana, hi haurà un espectacle plantejat per donar protagonisme a grups emergents, en aquest cas el grup de fusió “Baketà”, amb membres d’Albaida i Ontinyent; i els valencians “Esquina Finlandia”, grup jove de pop-rock alternatiu amb influència indies i de rock britànic.

 

Al mateix escenari actuaran als dies següents l’orquestra “Tokio Band” amb el cantant ontinyentí Xus Soriano (dijous 24 des de les 00:30); “The Full Show by Montecarlo” (divendres 25 des de les 00:30); repeteix després de l’èxit de l’anterior edició la “Kraken Monster Party” (dissabte 26 des de la 01:00); i “Carnavalia On Tour” (diumenge 27 des de les 00:30). Quant a altres accions previstes per a la “Setmana Gran”, Àngels Muñoz avançava que enguany es comptarà amb una zona de “Food Trucks” a la Plaça de la Concepció; el Punt d’Informació Turística es traslladarà al Museu del Tèxtil; s’habilitaran zones d’estacionament i serveis; un Punt Violeta; i confirmava que l’acte de l’Entrada es podrà seguir per À Punt.

 

El President de la Societat de Festers, Vicent Pla tenia paraules d’agraïment per a la regidora de Festes, l’alcalde i l’Ajuntament “el treball per oferir una programació molt completa, que sempre innova en alguns aspectes, i que comprementa la de la Societat de Festers, en l’objectiu comú que tenim de convertir Ontinyent en el major punt d’atracció turística de la costa mediterrània espanyola en la segona quinzena d’agost”, remarcava.