Oliva inaugura una exposició sobre el nom de dona als carrers d’Oliva

Aquest és un projecte que naix de l’Escola d’Adults i que han recolzat des de l’Àrea d’Educació, d’Igualtat i de Cultura.

 

L’activitat frenètica que els centres educatius d’Oliva també es viu en les Escoles d’Adults. I es que si dimarts, era la Joanot Martorell la que inaugurava una exposició del curs de Dibuix i Pintura, el divendres li tocava el torn a l’EPA Serafí de Centelles inaugurar en el museu etnològic una mostra d’imatges i treballs que l’alumnat GES 1 i GES 2 del centre formatiu ha realitzat per tal de donar nom de dona als carrers d’Oliva.

La inauguració de la mostra, presentada pel director de l’Escola d’Adults, Josep Berbegall, i a la que van assistir la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Ana Morell, la regidora d’Igualtat, Anna Mena i el regidor de Cultura i Museus, Julio Llorca, també va comptar amb la presència de representants polítics dels grups de la corporació municipal. La qual cosa demostra el recolzament a aquesta proposta que des de les Regidories d’Educació, d’Igualtat i de Cultura es va llançar per tal de donar visibilitat a dones rellevants d’Oliva a través del canvi de noms dels carrers, avingudes, parcs i places de la ciutat. Així com la possibilitat de vincular-los als futurs nous carrers que la ciutat cree.

El recorregut, per tota la primera planta del museu etnològic recull tots els treballs realitzats per l’alumnat a l’hora d’investigar quants carrers hi ha a Oliva amb noms d’home, de dona o d’altres com a professions, dates assenyalades, etc. I el resultat era extremadament desequilibrat perquè sols 25 noms en més de 400 carrers estan dedicats a dones, fora de l’àmbit eclasiàstic o religiós.