Diana Morant acompanya a un supervivent de Gandia de la covid-19 a l’acte d’homenatge a les víctimes valencianes de la pandèmia

En aquest acte presidit per Ximo Puig s’ha homenatjat Joan Enric López, metge jubilat de Gandia, que va estar ingressat a l’UCI de l’hospital comarcal amb un pronòstic molt greu que va superar

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha acompanyat aquest matí a Joan Enric López, metge jubilat de Gandia, a l’acte d’homenatge a les víctimes valencianes de la covid-19 organitzat per la Generalitat Valenciana, el qual ha tingut lloc a l’Umbracle de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. López és supervivent de la pandèmia del coronavirus, qui va estar ingressat a l’UCI de l’hospital Francesc de Borja amb un pronòstic molt greu que finalment va superar.
Aquest acte solemne, que ha estat presidit per Ximo Puig, president de la Generalitat, ha comptat amb la presència tant de persones afectades, com és el cas de Joan Enric López, com de familiars que han perdut als seus éssers estimats a causa de la covid-19.

L’alcaldessa, Diana Morant, qui prèviament ha rebut oficialment a Joan Enric López en el consistori gandià, ha destacat que “Joan Enric, com a supervivent d’aquest virus tan dolent, és la cara de l’esperança d’aquesta pandèmia que tantes vides i tantes famílies ha sacsejat. La part més dura del coronavirus és la pèrdua de vides humanes. Tots som conscients, sobretot els gestors públics, que el principal en aquesta crisi sanitària és salvaguardar la vida de les persones. Per això, en totes les decisions que han anat adoptant-se ha primat abans la salut i després la resta. Perquè sense salut, no hi ha més vida”.

Morant també ha volgut recordar a la ciutadania que “encara ens queda molt per davant. Així, hem de seguir amb tota la responsabilitat social i cívica, sent el moment de la solidaritat universal. Per tant, cal recordar que cuidar-se a un mateix, és cuidar també dels altres. Perquè si seguim junts, podrem amb aquesta malaltia i salvarem moltes més vides com la de Joan Enric”.

 

Agraïment personal Hospital Francesc de Borja

 

Per la seua banda, Joan Enric López —metge jubilat i lligat al món sanitari durant tota la seua llarga trajectòria professional—, ha agraït les atencions que va rebre per part del personal sanitari de l’hospital Francesc de Borja, que “van ser molt competents i afables, sempre pendents de mi i dels altres malalts afectats per la covid-19”.

Per últim, Josep Enric López ha llançat el següent missatge: “Cal insistir amb què s’han de reforçar totes les mesures al voltant del tractament d’aquesta pandèmia, ja que a hores d’ara som desconeixedors de molts aspectes del virus i encara tenim moltes incerteses. D’aquesta manera, és fonamental la inversió en sanitat i el suport a la sanitat pública, sobretot als centres d’Atenció Primària que estan ara desbordats”.

En aquest emotiu acte s’ha destapat l’escultura ‘El record de la terra’, creada per l’artista alcoiana Rosana Antolí, la qual conté terra de les 33 comarques valencianes que, en el cas de la Safor, s’ha recollit al castell de Bairén per part del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat.

Els actes a les víctimes valencianes de la pandèmia no acabaran ací, ja que demà, durant l’acte institucional amb motiu del 9 d’Octubre, s’entregarà l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a tot el poble valencià pel paper crucial que va tindre durant l’estat d’alarma per a la contenció del virus.