Sueca millora l’accés a les instal·lacions esportives

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, ha acudit a Sueca per a fer oficial la finalització del projecte

 

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha visitat este matí Sueca per a presentar de manera oficial la finalització de les obres de millora de la seguretat viària, per a vianants i ciclistes, a l’entorn de l’accés nord a la ciutat, en la carretera CV-500. En l’acte, ha estat acompanyada per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i els regidors Joan Carles Vázquez, Manoli Egea, Fernando Franco i Carmen Pérez.

La responsable de Conselleria ha explicat que la Generalitat porta temps treballant en la millora de la seguretat viària dels municipis i en el foment de la mobilitat sostenible. “Per això, ací a Sueca, i a l’entorn de les instal·lacions esportives, hem posat en servei esta actuació, que ha consistit en la substitució de l’encreuament que existia per una rotonda, la regulació d’accessos, l’adequació de la parada d’autobús i la continuïtat de l’itinerari ciclopeatonal. Tot això amb la finalitat de garantir la seguretat dels usuaris”, ha assenyalat Roser Obrer, qui ha explicat també que el projecte, que ha comptat amb una inversió de 830.000 euros, servirà, a més, per a millorar la seguretat dels vehicles que utilitzen els camins municipals de l’entorn i de tota la població que vulga accedir a ells, a peu o amb bicicleta, gràcies al control de la velocitat que garanteix la rotonda.

L’alcalde, Dimas Vázquez, ha agraït la presència de la directora general a Sueca per a presentar una actuació que, “quan es va iniciar la legislatura, vam comprovar que s’havia quedat en un simple cercle fet amb un compàs. Després d’insistir en Conselleria perquè continuara avant, hem aconseguit que hui siga una realitat. El resultat final s’ha obtingut després de les modificacions introduïdes per a poder adaptar-se a les necessitats dels diferents usos d’estos terrenys: per als vianants, els ciclistes, el usuaris de les instal·lacions esportives i el sector agrícola, a fi que es pogueren realitzar les maniobres amb la maquinària de gran volum sense perill”.

L’actuació ha consistit en l’execució d’una rotonda de 27 metres de diàmetre que facilita el moviment dels vehicles en la intersecció, en permetre que es realitze d’una forma segura, ja que funciona com a element regulador de la velocitat a l’entrada al nucli urbà i evita les dificultats en el trànsit de la maquinària agrícola, especialment en època de sega. Així mateix, s’ha procedit al tancament de l’accés directe a la CV-500 des del camí agrícola paral·lel i s’ha donat un nou accés des del Camí del Saladar, dissenyat i consensuat amb el Consell Agrari. Finalment, s’ha donat continuïtat a l’itinerari ciclopeatonal procedent de la zona urbana, que discorre paral·lel a la CV-500, millorant la seguretat de l’encreuament ciclista i per als vianants en l’accés a les instal·lacions esportives; s’ha condicionat la parada d’autobús, millorant la seua accessibilitat i mobilitat; i s’ha reduït l’ample dels carrils de la CV-500 cap a l’interior de Sueca, mitjançant un separador central longitudinal, amb la finalitat de moderar la velocitat dels vehicles i impedir els girs, amb la conseqüent millora de la seguretat viària.

L’alcalde ha assenyalat també els avanços aconseguits amb la Conselleria respecte a altres actuacions plantejades durant esta legislatura. “Hem sol·licitat també la construcció d’una altra rotonda en l’encreuament del Mirador, en la mateixa carretera CV-500, un tram molt perillós que ha ocasionat molts accidents. I, d’altra banda, tenim ja molt avançat el projecte de construcció de la continuació del camí que discorre paral·lel a la carretera i al sequial, i que connectarà amb l’accés a les Palmeres i el camí que va al Mareny de Barraquetes. Continuem treballant braç a braç amb la Conselleria”.

Al·legacions al PORN

En la trobada d’este matí, i a preguntes dels mitjans de comunicació sobre la situació respecte al Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN), Dimas Vázquez ha informat que demà dimarts té prevista una reunió amb els directors generals de Medi natural i Avaluació Ambiental i d’Urbanisme, a la qual assistiran també els alcaldes de les entitats locals menors, “per a tractar este tema i aconseguir finalment que el corsé que ens suposaria el nou PORN es modifique i ens permeta créixer vegetativament i disposar de sòl dotacional per a poder donar servei a la nostra ciutadania”.