Home Actualitat Sant Marc de Gandia acull una exposició d’escultures inspirada en el pintor Segrelles

Sant Marc de Gandia acull una exposició d’escultures inspirada en el pintor Segrelles

Sant Marc de Gandia acull una exposició d’escultures inspirada en el pintor Segrelles

A partir del dissabte 12 de gener i fins el 10 de febrer, a la sala de Dones del Centre Museístic de l’Antic Hospital de sant Marc, es podrà visitar l’exposició «Modelant la il·lustració. J. Segrelles» by Reme Tomás, una mostra de 30 escultures en terracota amb les quals Reme Tomás pretén apropar l’espectador als detalls més minuciosos de l’il·lustrador universal José Segrelles oferint la possibilitat de descobrir-los i explorar-los mitjançant les seves escultures.

Reme Tomás està lligada íntimament a l’estètica de Segrelles, amb qui comparteix un entorn, un paisatge, una vinculació artística i emocional. El seu treball contribueix a difondre l’obra d’este artista valencià que ha captivat, entre molts altres, al cineasta Guillermo del Toro, que es va inspirar en Segrelles per a crear el fauno de la pel·lícula «El laberinto del fauno».

El comissari de l’exposició, Joan Josep Soler, ha comentat que « Reme Tomás és una artista inquieta, que constantment busca un univers propi i original. La descoberta de Segrelles, la portà als clàssics de la literatura universal: El Quixot, Les Mil i una nit, Aladí. Com hom sap, l’art es retroalimenta de l’art i Reme Tomás observa, estudia, interpreta i tridimensionalitza el món fantàstic de Segrelles.»

Reme Tomás és ceramista, escultora, il·lustradora i dissenyadora gràfica. Estudia el Grau en Arts plàstiques i Ceràmica artística a l’Escola Superior de Ceràmica de Manises, València i la seua obra ha estat exposada al CUB Museu de la Universitat d’Alacant, Casa Navàs de Reus, a la Llotja d’Alacant Centre d’Art Contemporani; Centre del Carme Cultura Contemporània de València, a la Casa Velázquez de Madrid o al Museu Nacional de Ceràmica González Martí de València, entre altres.

L’exposició s’inaugurarà el dissabte 12 de gener, a les 20h i compta amb la col·laboració del Casa Museu Pintor Segrelles d’Albaida

Més informació: https://www.remetomas.com/